Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži zaštitu od eu

Ruža Tomašić: Ova zabrana posebno pogađa hrvatske proizvođače

Ruža Tomašić
Foto: Youtube Screenshot
1/2
16.09.2014.
u 10:56

Pozdravljam Komisijin interventni paket u sektoru voća i povrća jer držim kako ne smijemo dozvoliti da ovaj teret padne isključivo na leđa europskih proizvođača. Također pozivam Komisiju da u paket uključi i mandarine, kazala je Tomašić u Europarlamentu

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić u ponedjeljak je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta zatražila od Europske komisije da u paket interventnih mjera u sektoru voća i povrća koje su odgovor na rusku zabranu trgovine poljoprivrednim proizvodima i hranom iz EU-a, uključi i hrvatske proizvođače mandarina koji polovicu svog ukupnog izvoza plasiraju na rusko tržište, javlja HSP AS.

– Pozdravljam Komisijin interventni paket u sektoru voća i povrća jer držim kako ne smijemo dozvoliti da ovaj teret padne isključivo na leđa europskih proizvođača. Također pozivam Komisiju da u paket uključi i mandarine jer će hrvatski proizvođači mandarina ovom zabranom biti posebno pogođeni. Ovom su zabranom oni posebno pogođeni – naglasila je Tomašić.

– Pedeset posto izvoza hrvatskih mandarina odlazi na rusko tržište što znači da će u postojećim okolnostima hrvatski proizvođači izgubiti više od deset milijuna eura. Takav gubitak može ostaviti devastirajuće posljedice na sektor poljoprivrede u maloj zemlji kao što je Hrvatska – zaključila je zastupnica Tomašić.

>>Ruža Tomašić: Željela bih biti potpredsjednica Vlade

>>HSP AS podržava Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu

Komentara 29

SC
stari.cinober
11:06 16.09.2014.

Vidiš ti to, pa imamo političara koji znaju kaj se događa u našoj zemlji!

IH
ihvadasniht
11:34 16.09.2014.

dvorana prazna !!!

IH
ihvadasniht
11:48 16.09.2014.

sad Putin ima razlog, da se i nama smije...ne samo njoj i njima....No što se cudimo, tek je u suradnji sa staljinistickim HDZ-om, što ga vode špijuncina i policajac,.... Bosanka pokazala kakvim potencijalima za raspirivanje medjunacionalne mržnje raspolaže......postovana redakcijo...u imeu ime boga....sklonite ovaj clanak , brzo....!!! . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije