Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konstituirajuća sjednica

Picula i Šuica na čelu izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom

šuica picula
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2014.
u 10:19

Europski parlament će posebnu pozornost posvetiti napretku Bosne i Hercegovine, ali i Kosova, što potvrđuje osnivanje izaslanstva

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, postao je predsjednik Izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom, odlučeno je na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici.

Za potpredsjednicu Izaslanstva odabrana je Dubravka Šuica, potvrđeno je iz ureda hrvatskih europarlamentaraca.

– BiH i Kosovo suočavaju se s ozbiljnim i zahtjevnim izazovima u svojoj ambiciji da s vremenom pristupe Europskoj uniji. Zajedno s kolegama iz delegacije uložit ću sve svoje iskustvo, znanje i dobru volju da im pomognem u ostvarenju te ambicije – rekao je Picula počašćen novom funkcijom te zahvalio kolegama na ukazanom povjerenju.

Izaslanstvo s Piculom na čelu broji dvadeset i četiri zastupnika, od čega je trinaest punopravnih i jedanaest zamjenskih članova.

Konstituiranjem Izaslanstva samo dan nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini Europski parlament je pokazao odlučnost kako će i dalje pomno i intenzivno pratiti stanje u BiH te pružati pomoć, ali i tražiti od novoizabranih dužnosnika da BiH krenu u odlučne reforme koje će osigurati funkcioniranje države na svim razinama kako bi BiH uskoro bila u stanju priključiti se procesu proširenja kao i ostale zemlje regije.

Europski parlament posebnu će  pozornost posvetiti napretku Bosne i Hercegovine, ali i Kosova što potvrđuje osnivanje Izaslanstva koje će se baviti samo stanjem ove dvije države.

>>Europarlamentarci godišnje sa strane zarade i do 18 milijuna eura

Komentara 4

Avatar TiinaMaze
TiinaMaze
11:05 14.10.2014.

Kad vidim da me u Europi predstavlja osoba kao Šuica onda mi dođe da si sa svojom njemačkom sveučilišnom diplomom obrišem stražnjicu!Užas kakvi su nam se ljudi nametnuli zahvaljujući našoj pasivnosti!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:17 14.10.2014.

a jel ce smit ovi iz BiH nosit Burke kad udju u EU? ako da onda glasam PROTIV ulazka BiH u EU ,zato jer vec sada vise neznas tko jeZensko tko je musko izpod Burke uEU...ahahahah

VR
vrt
11:24 14.10.2014.

A Stier?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije