Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o nedostatcima

Petrović Jakovina o propustima u sigurnosti u zračnom prometu

Sandra Petrović Jakovina
Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2013.
u 12:06

Zastupnica je istaknula ovo pitanje potaknuta nedavnim događajima vezanim uz tehničku neispravnost zrakoplova koji predstavljaju opasnost i ugrožavaju ljudske živote.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sandra Petrović Jakovina jučer je postavila zastupničko pitanje upućeno Povjereniku Opće Uprave Europske Komisije za transport Siim Kallas-u koje se odnosi na pitanja sigurnosti u pružanju usluga u zračnoj plovidbi koja su uređena relevantnim zakonodavstvom EU, priopćeno je iz njenog ureda. 

Zastupnica je istaknula ovo pitanje potaknuta nedavnim događajima vezanim uz tehničku neispravnost zrakoplova koji predstavljaju opasnost i ugrožavaju ljudske živote. Petrović Jakovina ukratko je  istaknula da postoje nedostaci u provođenju koji se odnose na sigurnost pružanja usluga u zračnom prometu. Izvješća EUROCONTROL-a ukazuju na nepostojanje cjelovite implementacije relevantnog zakonodavstva od strane država članica, te da primjerice nacionalna nadzorna tijela nisu u svim državama članicama provjerili sve pružatelje usluga u zračnoj plovidbi, a bili su obvezni.

Također, obzirom na pitanje designacije (postupak formalnog odabira od strane države članice) pružatelja usluga u zračnom prometu, neke su države članice dezignirale iste pružatelje bez prethodnog postupka njihovog cerificiranja, što predstavlja veliki propust. Pitanjem eurozastupnice upućene Komisiji istaknut je osnovni problem, a to je da pitanja koja se odnose na sigurnost pružanja usluga u zračnom prometu ne trpe nikakva izuzeća odnosno djelomičnu primjenu kada takva praksa od strane država članica može rezultirati krajnjim ishodom ugrožavanja ljudskih života.

>>Mimica: Došao je trenutak za zaštitu potrošača od banaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije