Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa Franjo:

Pazite da vjera ne postane ideologija i da Crkva ne postane nevladina udruga

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.05.2016.
u 15:10

Papa se usredotočio na riječ „lomiti“, koja, kako je napomenuo, opisuje živote „svih svetaca i svetica“, poznatih ili anonimnih, koji su sami sebe „prelomili“ da bi „dali jesti“ bližnjima.

Pazite da vjera ne postane ideologija, da se ljubav ne svede na filantropiju i da Crkva ne postane nevladina udruga, kazao je papa Franjo svećenicima Malenog djela Božje providnosti, kongregacije koju je osnovao don Luigi Orione, koje je primio (27. svibnja) u Vatikanu.

Franjo gotovo svakodnevno govori o tome kako bi se svećenici i biskupi trebali ponašati. Morate se „prelomiti“ poručio je Franjo svećenicima tijekom mise (27. svibnja) u bazilci sv. Ivana Leteranskog za svetkovinu Tijelova, te je podsjetio kako su sveci „prelomili“ svoje živote za druge, učinivši time znak ljubavi za cijeli svijet. Papa se usredotočio na riječ „lomiti“, koja, kako je napomenuo, opisuje živote „svih svetaca i svetica“, poznatih ili anonimnih, koji su sami sebe „prelomili“ da bi „dali jesti“ bližnjima.

- Koliko je majki i očeva, zajedno sa svakodnevnim kruhom, prelomljenim na kućnome stolu, također lomilo svoje srce kako bi djeca rasla, i rasla dobro. Koliko je kršćana, kao odgovornih građana, prelomilo vlastiti život kako bi štitili dostojanstvo svih, osobito najsiromašnijih, marginaliziranih i diskriminiranih - kazao je Franjo i naglasio kako snaga da se „prelomimo“ za druge dolazi upravo iz euharistije, iz sile „ljubavi uskrsloga Gospodina, koji i danas lomi kruh za nas“.

A, svećenicima kongregacije Malenog djela Božje providnosti je kazao kako su „pozvani i Bogu posvećeni kako biste ostali vjerni Isusu i služili mu u siromašnima i isključenima iz društva. U njima, dodirujete i služite Kristovu tijelu i rastete u jedinstvu s njim, uvijek bdijući da vjera ne postane ideologija, da se ljubav ne svede na filantropiju i da Crkva ne postane 'nevladina udruga'“. U nedjelju će papa Franjo na Trgu sv. Petra predvoditi misu prigodom Jubileja đakona.

>> Papa Franjo: Neka se nestala djeca vrate obiteljima

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
16:48 28.05.2016.

Nevladina udruga?! Crkva je poslala vladina udruga bar kod nas u Hrvatskoj.

ZE
zecco
20:59 28.05.2016.

koji je ovo glumac, hohštapler i klaun. Pa upravo on je napravio od vjere ideologiju i od crkve NGO. Od kada je on na čelu Crkve, vjera i crkveno učenje su totalno razvodnjeni, Crkva je postala bezlični režimski NGO, koji u svemu podilazi svjetskoj eliti.. Franjo se više brine za klimu, za ugrožene životinjske vrste, za gayeve, za ekonomiju, za migrante, za ovo ili ono, nego za vjeru i kršćanstvo. Kršćani koje se progoni i ubija na Biskom istoku ili u Nigeriji su njemu zadnja rupa na svirali. Umjesto toga on odlazi na grčki otok Lesbos i tamo kritizira Makedoniju i ostale države regije što su zatvorili granice za. izbjeglice i sa sobom je u Vatikan poveo desetak arapskih izbjeglica. Na Lesbosu je Franjo podržao takozvane izbjeglice, među kojima su zapravo mnogi protivnici Asada i simpatizeri ISIL-a . Pape Ivan Pavao i Benedikt bili su vjerski poglavari, Franjo je svjetovni predsjednik Crkve koja se pretvara u jednu vrstu drugog UN-a, Osim toga on je užasna tračibaba, i nevjerojatno sujetni šoumen, koji ima bolesnu potrebnu za tim, da je stalno u medijima. Ranije su se Ivan Pavao i Benedikt oglašavali u javnosti možda svako 2-3 mjeseca, a Franjo se oglašava svaki dan... On sve mora popratiti. On je dosada lupio bezbroj nebuloznih izjava, kao ono- internet je Dar Božji , ili ono kako se katolici ne trebaju razmnožavati kao kunići, ili ono da bi udario šakom onog tko uvrijedi njegovu majku, itd, itd.. Franjo se ponaša tako, kao kada bi trener Dinama rekao: ah svjedeno je tko za koga navija, svjedeno hoće li prvak Hrvatske biti Dinamo, Hajduk ili Rijeka. Ono kako Franjo vodi Crkvu, čovjek se pita, čemu onda uopće Katolička crkva i vjera,? bolje da se ukine. Jer Franjo sa svakim svojim postupkom u zadnje 3 godine upravo tako radi-- da je Crkva nepotrebna i da se treba ukinuti. Zato su se milijuni vjernika širom svijeta ohladili od njega, a broj hodočasnika nedjeljom na molitvi Angelusa u Vatikanu se 3 puta smanjio u odnosu na vrijeme Benedikta.

MK
marcel.kocan
11:38 08.06.2016.

Pa ti si je upravo pretvorio u nevladinu udrugu svojim populizmom i ljevičarenjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije