Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNI POVRAT?

Njemački ministar: Moramo istražiti možemo li vratiti izbjeglice u Hrvatsku i Sloveniju

Thomas de Maizière
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.10.2015.
u 14:10

Izbjeglice se zbog sudskih odluka ne mogu vraćati u Grčku jer su tamo loše tretirani

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière u razgovoru za Stuttgarter Nachrichten naveo je mogućnost da se izbjeglice koji su stigli u Njemačku vrate u Hrvatsku ili Sloveniju.

De Maizière je, odgovarajući na pitanje zašto je Njemačka primila izbjeglice koje je legalno mogla odbiti jer dolaze iz sigurne zemlje, objasnio kako države prema Dublinskom sporazumu mogu vratiti izbjeglice u prvu zemlju EU u koju su ušli. Međutim, dodao je, sudovi su u prošlosti donijeli odluke prema kojima se izbjeglice ne mogu vraćati u Grčku jer su tamo loše tretirani.

– To je vrlo iritantno jer je mnogo novca otišlo u Grčku kako bi se popravili uvjeti za prihvat izbjeglica. Slične sudske odluke postoje i za Mađarsku. Za Hrvatsku i Sloveniju je drukčije. Stoga moramo istražiti može li ih se tamo masovnije vraćati – rekao je de Maizière.

Njemačka je primila velik broj izbjeglica i migranata, a kancelarka Angela Merkel otvoreno ih je pozvala da dođu u zemlju. Međutim, dio javnosti nezadovoljan je takvom politikom, zbog čega je kancelarki u posljednjoj anketi pao rejting. De Maizière je nedavno kritizirao ponašanje izbjeglica u Njemačkoj rekavši kako se ponašaju sve slobodnije i napuštaju azilantske domove, a naveo je i kako su sve češće dojave obavještajaca da se među izbjeglicama kriju i teroristi.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> 'Izbjeglice se kroz cijelu Njemačku voze taksijem'

Komentara 128

B2
bordon 2
14:34 05.10.2015.

Kako da ne!? Sad će ih Milanović pozvati natrag u Hrvatsku - kod nas se može ulaziti i zlaziti kako se kome svidi, a i poznata je stvar da hrvatski levičari i njihovi koalicijski partneri vole sve ljude na svijetu - samo da nisu Hrvati!

BA
balic
14:25 05.10.2015.

jesi mudar stari,zvali ste ih sad ih zadrzite.Nema vracanja ne nama.Salji ih srbiji oni su su tjerali iz srbije preko Hrvatske.

BR
Branko102
14:35 05.10.2015.

Thomas de Maizière je prijetio svima uokolo oko pristupa izbjeglicama da ih se mora bespogovorno prihvaćati .Sad je povukao ručnu( kao i Merkel) i počeo je mudrovati.Sad neka da ostavku ili neka pojede svoja vlastita g***a.Volio bih da se oglasi Kolinda sa sličnim komentarom koji je poslala Merkel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije