Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisak na camerona

Njemačka i Francuska za čvršću eurozonu bez mijenjanja Ugovora o EU

Angela Merkel i Francois Hollande
Reuters (Ilustracija)
25.05.2015.
u 20:48

Francusko-njemački sporazum naći će se i na dnevnom redu summita EU-a koji bi se trebao održati sljedećeg mjeseca u Bruxellesu

Angela Merkel i François Hollande potpisali su sporazum o čvršćem vezivanju eurozone i to bez promjene Ugovora o EU. Potez je to koji će, piše Guardian, zadati ozbiljan udarac referendumskoj kampanji Davida Camerona za ostanak ili izlazak Velike Britanije iz Europske unije.

Francusko-njemački sporazum naći će se i na dnevnom redu summita EU-a koji bi se trebao održati sljedećeg mjeseca u Bruxellesu, a gdje bi Cameron trebao predstaviti popis svih promjena koje bi mogle pridonijeti odluci da Velika Britanija ipak ostane u Uniji.

>>Odluči li Velika Britanija referendumom do 2017. izaći, EU će se raspasti

 

Komentara 24

AN
anticenzura
22:50 25.05.2015.

Pa briga Britance za eurozonu, oni imaju svoju valutu i ne pada im na pamet ulaziti u euro, radije ce izici nego se odreci svoga ''carstva''.

DU
Deleted user
22:43 25.05.2015.

nikada nisam bio za engleze kao sada!

DJ
djurex
21:21 25.05.2015.

1. EU nije zastupnička demokracija 2. Premijeri zemalja-članica kojima su njihove stranke dale vlast čine Vijeće EU 3. Vijeće EU odabire predsjednika EU komisije 4. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije (Vlade EU) 5. Jedino EU komisija predlaželaže i provodi zakone u EU 6. Zakone za EU komisiju stvara 3000 radnih grupa birokrata za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su 7. U EU možete glasati samo kako bi izabrali zastupnika pri EU parlamentu, dok zakone odobrava Vijeće Ministara 8. EU parlament nema pravo veta na zakone, nema pravo donositi niti predlagati zakone u EU 9. Vaši EU zastupnici mogu samo raspravljati o već predloženim zakonima i davati svoje mišljenje o njima 10. Da bi prijedlog zakona prošao u Vijeću ministara, za njega moraju glasati prestavnici barem 65% stanovništva 11. Da bi stavili veto na prijedlog zakona u EU morate imati predstavnike 35% stanovništva 12. Time velike zemlje mogu usvajati koje god zakone požele i zabranjivati sve zakone koji im ne odgovaraju 13. S Lisabonskim sporazumom EU postaje federalna država i njeni zakoni su jedini zakoni 14. U toj EU – tvrtke iz siromašnijih zemalja mogu obavljati poslove u bogatijim zemljama plaćajući svoje radnike koliko ih plaćaju u domovini 15. U toj EU vas Velika Britanija može optužiti za terorizam bez ikakvih dokaza i iz HR će vas morati izručiti u britanski zatvor gdje možete ostati zatočeni i do 4. godine bez da vam se pročita optužnica 16. EU ima jednog vođu, europskog predsjednika 17. Europski predsjednik se ne bira, njega postavlja EU Komisija 18. Jednom kada uđete u EU nije predviđeno da iz nje ikada izađete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije