Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA BREXIT

Mađarska sprema poticaje za kompanije na odlasku iz Britanije

Mađarski ministar gospodarstva Mihaly Varga
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.06.2016.
u 13:56

Mađarska ne namjerava slijediti britanski primjer i izaći iz EU, istaknuo je ministar

Mađarska vlada sastavlja listu poticaja kojima želi privući kompanije na odlasku iz Velike Britanije nakon referendumske odluke o izlasku te zemlje iz Europske unije, kazao je u intervjuu objavljenom danas u listu Vilaggazdasag ministar gospodarstva Mihaly Varga.

U intervjuu ministar nije precizirao što su u Budimpešti spremni ponuditi kompanijama kako bi ih nagovorili da se presele u Mađarsku ni u kojoj je fazi trenutno taj plan.

Britanska odluka o izlasku iz EU vjerojatno će dugoročno utjecati na Mađarsku, kazao je Varga, budući da će pogoditi proračun EU, a time i razvojna sredstva koja se slijevaju u istočnu Europu.

Taj nas problem ipak ne čeka u neposrednoj budućnosti jer će britanski pregovori s Unijom trajati najmanje dvije godine pa nema potrebe za izmjenama proračuna za ovu i iduću godinu, dodaje ministar.

Mađarska ne namjerava slijediti britanski primjer i izaći iz EU, istaknuo je. – To nam nije namjera, ni plan, niti postoji takav scenarij ili ideja – kazao je Varga za Vilaggazdasag.

Očekuje također da će previranja na tržištima ovog tjedna stišati, nakon oštrog pada u petak.

>> Vladimir Putin: Brexit je rezultat arogancije britanske vlasti

>> Slavni glumac napao Camerona: Brexit je istinska glupost

Komentara 2

DU
Deleted user
15:02 27.06.2016.

mislim da bi to trebala eu odmah kazniti! ali rade ce oni kazniti hrvatsku i ukinuti joj poticaje u poljoprivredi zbog nekakvih netemeljenim prigovorima.

UM
Umjereni
14:29 27.06.2016.

Za deset godina sjetit će se i hrvatska vlada ići pitat Mađare kojim mjerama privući one dvije kompanije koje su još ostale u Velikoj Britaniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije