Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAPUSTILI SU OBITELJ'

Njemačka ministrica: Dok sam ja živa, Britanija neće opet u EU!

Ursula von der Leyen
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/9
28.06.2016.
u 15:20

"Tko god napusti obitelj, ne može očekivati iste povlastice koje je imao prije, a da nema i obveze"

Velika Britanija "ne može očekivati iste povlastice kakve je imala prije", upozorila je u utorak njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu. 

– Tko god napusti obitelj, ne može očekivati iste povlastice koje je imao prije, a da nema i obveze – rekla je Merkel na posebnom sastanku u Bundestagu.

Ona je istaknula da neće biti rasprave s Velikom Britanijom o okviru izlaska iz EU, ni formalne ni neformalne, dok London službeno ne pokrene Članak 50 koji se odnosi na izlazak zemlje članice iz EU.

Merkel je uoči dvodnevna summita EU u Bruxellesu, koji je posvećen britanskoj odluci o napuštanju bloka, poručila Britancima da u pregovorima neće moći birati samo ono što njima odgovara. Također je rekla da Njemačka želi zadržati bliske odnose s Britanijom i dodala je da je sada važno izbjeći  sve mjere koje bi mogle ohrabriti druge zemlje da napuste EU. 

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen izjavila je da se u Europsku uniju neće tako skoro učlaniti niti jedna zemlja, uključujući Veliku Britaniju.

– Dok sam ja živa, neće biti ponovnog ulaska Velike Britanije u Europsku uniju – izjavila je Von der Leyen i dodala da je bolno jer su mnogi zaboravili što je postignuto u Europi, prenosi Politico.eu. Njemačka ministrica također je istaknula da bi Britanija trebala brzo pokrenuti Članak 50 te da su mjeseci čekanja neprihvatljivi.

Komentara 49

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:43 28.06.2016.

I Britanci su podijeljeni kao i Hrvati, a oni nemaju ustase i partizane..

Avatar navijač
navijač
16:03 28.06.2016.

Šta je Englezi - navečer momo - ujutro g..no. ?

SI
Sidro123
16:56 28.06.2016.

Sto se bunis? sada ce ostati vise imigranata Njemackoj, nisi li to i zeljela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije