Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Krumpir iz BiH od jučer smije u Europsku uniju jer nema truleži

krumpiri
Foto: ilustracija
23.07.2015.
u 08:26

Odluka je stupila na snagu jučerašnjom objavom u Službenom glasniku EU, a Komisija ju je usvojila nakon što je nekoliko testiranja od 2011. do 2014. pokazalo da je BiH poduzela zadovoljavajuće mjere praćenja

Krumpir iz Bosne i Hercegovine od jučer može slobodno biti izvožen u EU. Europska komisija, naime, donijela je provedbenu odluku o priznavanju BiH kao zemlje bez prisustva organizma michiganensis ssp. sepedonicus, koji uzrokuje prstenastu trulež krumpira.

Odluka je stupila na snagu jučerašnjom objavom u Službenom glasniku EU, a Komisija ju je usvojila nakon što je nekoliko testiranja od 2011. do 2014. pokazalo da je BiH poduzela zadovoljavajuće mjere praćenja.

Bruxelles traži od Sarajeva da svake godine dostavlja informacije kako bi se potvrdilo da u BiH i dalje nema prstenaste truleži krumpira.

>> Pokupili su mi tonu krušaka, ostavili praznu bocu likera

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kafka
11:13 23.07.2015.

Pošto kilogram?

SE
Secli
10:10 23.07.2015.

Je li to GMO?

SE
Secli
10:10 23.07.2015.

Je li to GMO?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije