Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski MVP

Johnson namjerava uvjeriti EU u suradnju nakon Brexita

Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.07.2016.
u 08:57

Mi nećemo ni na koji način napustiti našu vodeću ulogu u europskoj suradnji..., naglasio je Johnson.

Novi britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da će uvjeriti u ponedjeljak svoje kolege po dužnosti u Europskoj uniji da će Velika Britanija nastaviti tijesno surađivati s njima kada napusti europski blok u rezultatu izglasavanja izlaska iz EU-a na referendumu krajem lipnja.

"Poruka koju ću prenijeti našim prijateljima u Vijeću je ta da moramo provesti volju naroda i izaći iz Europske unije, ali da to ne znači da ćemo napustiti Europu", rekao je Johnson, zagovornik Brexita, u izjavi za novinare po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu. 

"Mi nećemo ni na koji način napustiti našu vodeću ulogu u europskoj suradnji...", dodao je Johnson kojemu je ovo prvi put u inozemstvo otkako ga je nova premijerka Theresa May imenovala šefom diplomacije. 

Johnson se sastao u nedjelju s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini i oboje su istaknuli da je sastanak održan u dobrom ozračju te da su razmotrili zajednički odgovor na neuspjeli pokušaj vojnog udara u Turskoj kao i napad u Nici.

"Što se tiče Turske, mislim da je vrlo važno... da sve strane pokažu suzdržanost i umjerneost i na to ću pozivati", kazao je.

Komentara 6

Avatar dr.pavelic
dr.pavelic
13:38 18.07.2016.

Koja suradnja....nogu u straznjicu.....

Avatar Oneill
Oneill
10:46 18.07.2016.

Ako uvjeri onda isto i mi pravimo.

DU
Deleted user
10:47 18.07.2016.

nisu trebali ni ulaziti bilo bi bolje za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije