Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jean-Claude Juncker:

'Ne možemo dopustiti da Washington diktira naš odnos s Rusijom'

Jean-Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.10.2015.
u 07:26

Moramo poduzeti mjere prema praktičnom odnosu s Rusijom, rekao je predsjednik EK

– Ne možemo dopustiti da Washington diktira naš odnos s Rusijom – rekao je jučer predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, prenosi Reuters.  

Ova izjava mogla bi označiti promjenu pristupa Europe prema Rusiji, kojoj je prošle godine sa SAD-om nametnula sankcije zbog situacije u Ukrajini. Odnosi Moskve i Zapada dodatno su se pogoršali nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio vojnu akciju u Siriji protiv protivnika predsjednika Bashara al-Assada.  

Juncker je rekao da se tenzije moraju smanjiti, iako to nije nužno popularno.  

– Moramo poduzeti mjere prema praktičnom odnosu s Rusijom. To nije seksi, ali tako mora biti, ne možemo ovako nastaviti – rekao je u Passauu, na jugu Njemačke, gdje je posjetio registracijski centar za migrante.  

– Prema Rusiji mora se postupati pristojno – rekao je Juncker.

>> SAD: Rusija se stavlja u veliki rizik svojim napadima u Siriji

>> Rusija: Naši projektili nisu završili u Iranu, svi su pogodili mete u Siriji

Komentara 34

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:45 09.10.2015.

Našoj vladi bih poručio da odmah suspendira sve mjere poduzete protiv Rusije i Asada, donešene po direktivi EU i Amerike, jer nisu u skladu s voljom hrvatskoga naroda.

MX
Mister X
09:23 09.10.2015.

Konačno da se našao netko tko ima hrabrosti da kaže i što misli .Jer stvarno je već graniči sa ludilom; dokle se došlo sa diktiranom diktatorskom politikom u odnosu na realitet događanja u svjetu...

AS
ASERAGUD
10:20 09.10.2015.

Mišljenja sam da bi se Hrvatska prema ovome svemu trebala postaviti isto kao i Amerika a to je prije svega gledati ekonomsku korist kao što ju oni stavljaju prije svega. Shodno tome trebali bi ukinuti sve sankcije prema Rusiji tee osigurati svojim privrednicima ogromno tržište Rusije, htjeli mi ili ne ali novac je taj koji će nam osigurati poštovanje a ne ulizivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije