Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juncker ironično:

'Ako će se Trump i dalje veseliti Brexitu, podržat ću Ohio i Teksas da izađu iz SAD-a'

Jean-Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.03.2017.
u 16:33

"Brexit nije kraj svega, ali sada moramo krenuti s nečim novim, jačim i boljim", rekao je Juncker

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker danas je u La Valetti rekao da će se zalagati da Ohio i Teksas izađu iz Sjedinjenih Država ako će se američki predsjednik Donald Trump i dalje veseliti Brexitu.

Pred sudionicima kongresa Europske pučke stranke (PPE), glavnog saveza desno orijentiranih stranaka Europske unije, Juncker je ironično govorio o zemljama koje se vesele Brexitu, posebice Sjedinjenim Državama.

"U toj zemlji, nedavno izabrani predsjednik veseli se izlasku Velike Britanije iz Europske unije", istaknuo je Juncker na kongresu koji je u srijedu počeo na Malti.

"Ako se tako nastavi, podržat ću Ohio i Teksas da izađu iz Sjedinjenih Država", dodao je.

"Brexit nije kraj svega, ali sada moramo krenuti s nečim novim, jačim i boljim", rekao je Juncker.

Devet mjeseci nakon izglasavanja Brexita, Velika Britanija u srijedu je pokrenula povijesni proces izlaska iz Europske unije i otvorila dvogodišnje teške pregovore o presijecanju veza s blokom kojem se pridružila prije 44 godine.

Juncker je i prošli tjedan podsjetio da je za susreta u veljači u Bruxellesu s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom tražio od Sjedinjenih Država da ne potiču druge zemlje članice EU na izlazak iz zajednice.

>> Britanska premijerka May aktivirala Brexit: Ovo je jedinstvena prilika za Ujedinjeno Kraljevstvo!

>> Kako će Brexit utjecati na hrvatski turizam?

Komentara 18

I1
ing-12345
16:46 30.03.2017.

Juncker=Druncker je opet previše popio vina.

ST
Stipan
17:08 30.03.2017.

Revanšizam nikome ne pomaže! Ovaj istrošeni model , Junker , treba otići i pustiti kormilo mladim ljudima koji nisu opterećeni .

DA
Darko22
21:10 30.03.2017.

Nebitne riječi od još manje bitnog birokrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije