Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Iz Europskog fonda za prilagodbu 15,2 milijuna eura za otpuštene europske metalce

euri
Foto: ilustracija
23.10.2014.
u 16:09

Novac se ne koristi za mjere socijalne zaštite i mirovine, već služi kao pomoć u programima prekvalifikacije te kao pomoć pri osnivanju poduzeća.

Više od 2800 otpuštenih radnika iz pogona metalurške i autoindustrije iz Španjolske, Belgije i Francuske dobit će 15,2 milijuna eura pomoći iz Europskog fonda za prilagodbu globalizaciji.

Taj je fond osmišljen da bi pomogao zapošljavanju radnika čija su radna mjesta nestala nakon što su njihove tvrtke prošle restrukturiranje zbog gubitka tržišta ili zbog prebacivanja proizvodnje s područja EU, primjerice u Indiju ili Kinu. Novac se ne koristi za mjere socijalne zaštite i mirovine, već služi kao pomoć u programima prekvalifikacije te kao pomoć pri osnivanju poduzeća. Za sredstava iz Fonda apliciraju države.

>> Za žene i nezaposlene koji će teško do kredita od EK stigla 182 milijuna eura 

>> Svaki civilni dron u EU morat će imati certifikat Europske agencije za sigurnost zračnog prometa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije