Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Beogradu

Jakovčić razgovarao s Vučićem o srpskim reformama prema članstvu u EU

Ivan Jakovčić (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
19.03.2015.
u 15:39

Jakovčić je pozvao Vučića da iskaže jasan interes za oživotvorenje Strategije EU za jadransku i jonsku makroregiju te za definiranje i pripremu projekata važnih za razvoj Srbije i Jadransko-jonske regije kao cjeline

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić, kao član izaslanstva EP-a, u Beogradu sudjeluje u radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Europskoj uniji. Jakovčić se susreo sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem s kojim je razgovarao o reformama koje Srbija provodi na putu prema članstvu u Uniji, o položaju i pravima manjina, o slobodi medija te o ostalim temama vezanih uz pristupni proces.

Jakovčić je pozvao Vučića da iskaže jasan interes za oživotvorenje Strategije EU za jadransku i jonsku makroregiju te za definiranje i pripremu projekata važnih za razvoj Srbije i Jadransko-jonske regije kao cjeline. Vučić je govorio o infrastrukturnim projektima koji su od velike važnosti za Srbiju naglasivši pritom potrebu bolje željezničke i cestovne povezanosti. U tom kontekstu srbijanski premijer spomenuo je projekte izgradnje željezničke pruge Beograd - Sarajevo i autoceste Niš - Priština.

Također, naglašen je interes za energetske projekte poput korištenja obnovljive hidroenergije. Otvorena je i mogućnost suradnje Srbije, Crne Gore i BiH na tim projektima koji bi mogli biti pokrenuti uz financijsku potporu Europske unije.

>> Jedini je izbor suradnja Hrvatske i Srbije. Bez toga gube svi u regiji

Komentara 9

TO
tolitol
20:08 21.03.2015.

Samo pametni hrvatski "građani" mogu u kvotu od samo 12 zastupnika u Europskom parlamentu izabrati osobu kojoj je smisao političkog djelovanja u tom briselskom tijelu biti glavni lobist za Srbiju.

HO
howyesnozdravko
13:49 24.03.2015.

Kažu da mu se sin zove Jugoslav pa me ne čudi njegovo ''drukanje'' za Srbiju !!!!!!

Avatar Crvenikmer
Crvenikmer
21:20 26.03.2015.

Žalosno je da Milanović šalje ovog alkosa u europski parlament.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije