Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVLJE 23

Hrvatska ustraje na blokadi Srbije u EU

zastave
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/Pixsell
1/3
04.05.2016.
u 18:53

Veleposlanik Hrvatske Mato Škrabalo ponovio je da iz Zagreba nema zelenog svijetla

Hrvatska ustraje na stavu da Srbija ne može otvoriti poglavlje 23 u pregovorima s EU dok ne pristane na ispunjenje triju hrvatskih zahtjeva, pokazalo se jučer na sastanku Corepera, Odbora stalnih predstavnika 28 država članica u Vijeću EU-a.  

Hrvatska ima svoj stav i vrlo aktivno pomaže da se nađe rješenje u dijalogu s drugim članicama EU i u konzultacijama s Europskom komisijom, doznaje se u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.  

Nizozemci, koji predsjedaju Vijećem EU-a i nadaju se da će poglavlje 23 sa Srbijom otvoriti u lipnju, ponovo su stavili ovu temu na raspravu, nadajući se da se nešto promijenilo nakon izbora u Srbiji, no veleposlanik Hrvatske Mato Škrabalo ponovio je da iz Zagreba nema zelenog svijetla.  

- I dalje imamo status quo. Ostalih 27 država je dalo zeleno svijetlo, ali jedna nije. Nadamo se da će se to ubrzo promijeniti, ali u ovoj raspravi pokazalo se da nije ništa promijenilo - kaže izvor Večernjeg lista upoznat s raspravom iza zatvorenih vrata.

>> Hrvatska ne blokira Srbiju već želi ispunjavanje kriterija

>> Kovač ima podršku bugarskog kolege Mitova: Moraju se razjasniti i pitanja bugarske manjine u Srbiji

Komentara 66

Avatar Srb_IN
Srb_IN
20:20 04.05.2016.

dok bre, ne osetite tudju nogu na vratu, ne mozete da zivite

Avatar Srb_IN
Srb_IN
20:22 04.05.2016.

kako bre, mama Merkel da lomi kicmu beskicmenjacima...neizvodljivo bre

MO
mobitel20
19:22 04.05.2016.

Barem nesto dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije