Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas unije

Građanskom inicijativom traže zabranu pokusa na životinjama

majmun
Foto: Igor Kralj/PIXSELL, ilustracija
05.03.2015.
u 23:15

Glavni je uvjet da neku inicijativu podupre milijun građana iz najmanje sedam od 28 država članica

Jedino Europska komisija ima ovlasti predlagati nove zakone Unije, no postoji institut pod nazivom “Europska građanska inicijativa” kroz koji sami građani Europske unije mogu inicirati zakonodavne prijedloge. Glavni je uvjet da neku inicijativu podupre milijun građana iz najmanje sedam od 28 država članica (za svaku je definiran potreban najmanji broj potpisnika).

Jučer je EK zaprimila treću uspješno prijavljenu građansku inicijativu, kojom se traži da EU ukine direktivu broj 2010/63/EU koja omogućuje pokuse na životinjama. Podržalo ju je 1,173.130 građana iz 26 država EU.

Iz Belgije i Hrvatske nitko. 

>> Meso zebre i krokodila nova je poslastica Zagrepčana

Komentara 4

TH
than
00:21 06.03.2015.

Nije da sam za pokuse na zivotinjama, ali koja je poanta ovoga ? Znaci pokuse na njima mogu raditi one drzave koje nisu u EU ?!? Pa onda lako otvore neka sjedista u drugim drzavama izvan EU i rade pokuse. Dok to ne bude na globalnom nivou radi se o obicnom prodavanju magle i uzimanju para kao gradjanska inicijativa.

LI
liskovaca
08:06 06.03.2015.

ne kužim zašto je stavljena pusićkina slika!

Avatar d-ano
d-ano
15:22 07.03.2015.

Sto se nebi ponudili doticni sami da se pokusi rade na njima,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije