Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje pokazalo

Ulazak BiH u Europsku uniju podržava 91% građana FBiH, 58% iz RS

Baščaršija,Sarajevo
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
23.05.2015.
u 11:43

Ulazak u EU podržava 91% ispitanika iz FBiH, te 58% ispitanika iz RS. Stanovnici koji su za ulazak u EU kao razloge podržavanja najčešće spominju stvaranje većeg broja kvalitetnih radnih mjesta (44%) i jamstvo trajnog mira i stabilnosti (20,5%)

Ako bi sutra u BiH bio referendum s pitanjem “Podržavate li ulazak BiH u EU”, 78% građana BiH glasalo bi potvrdno, rezultati su istraživanja javnog mnijenja koje je Direkcija za europske integracije provela u BiH od 16. do 27. ožujka 2015. godine, a Vijeće ministara o tome jučer na sjednici prihvatilo informaciju.

Reforme i život

Ulazak u EU podržava 91% ispitanika iz FBiH, te 58% ispitanika iz RS. Stanovnici koji su za ulazak u EU kao razloge podržavanja najčešće spominju stvaranje većeg broja kvalitetnih radnih mjesta (44%) i jamstvo trajnog mira i stabilnosti (20,5%). Od 13,5% stanovnika BiH koji bi glasali protiv ulaska u EU, 62,3% ih smatra kako bi se troškovi života i poreza povećali, dok 12,3% smatra kako bi ulazak u EU značio gubitak kulturne raznolikosti, navodi se u istraživanju koje je provedeno metodom CATI (računalno posredovano telefonsko istraživanje) na 1200 stanovnika BiH starijih od 18 godina...

>>BiH ima europsku budućnost, ali uz snažne i stvarne reforme

>>Erdogan ustoličuje Izetbegovića, dočekan ovacijama u Sarajevu

Komentara 8

Avatar delminium
delminium
10:55 25.05.2015.

u hrvatskoj je izišlo koliko je izišlo većina je rekla da i to treba poštovati, ja koji sam bio protiv ulaska berem plodove mudre odluke drugih .... eunija je odlična prilika za sve ali ne i za kriminalce bez obzira što granicenema

UJ
ujko123
15:38 23.05.2015.

Mogu ući u Eu tek kad Hrvati dobiju entitet.,. A do tad adio....amen

RI
rikavac
15:57 23.05.2015.

dobili Hrvati treci ili ne BIH nikad nece uc u EU a rszloga ima milion,bit ce isto kao sa Turskom. Skupa administracija puno kantona ministara pomocnika,12 vlada ima i sve one imaju ministre pomocnike i savjetnike po dva tri,pa svaka us u vladi ima vozaca to nemoze finansirati ni Svicarska,a gdje je leglo terorizma vehabija i ostali sto ih ima i Bosni nezna im se broj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije