Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna rasprava

EK: Treba li smanjiti trošarine na kućnu proizvodnju alkohola?

Pivo
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
31.08.2015.
u 00:15

Postojeća direktiva o trošarinama na alkohol seže u 1992. godinu.

Europska komisija pokrenula je javnu raspravu u kojoj javnost u sljedeća tri mjeseca može dati mišljenje o tome treba li smanjiti trošarine i pojednostaviti propise za male i kućne proizvođače alkoholnih pića.

Osim toga, u javnoj raspravi Komisija želi čuti i mišljenja o tome treba li se sustav trošarina na alkoholna pića mijenjati kako bi se smanjile porezne prevare i prodaja krivotvorenih alkoholnih pića.

Postojeća direktiva o trošarinama na alkohol seže u 1992. godinu.

Javna rasprava traje do 27. studenog 2015., a može joj se pristupiti na web stranici Europske komisije ec.europa.eu/yourvoice/consultations.

>>Hrvatsko je tržište puno predivnih zanatskih piva

 

Komentara 4

DJ
djurex
09:13 31.08.2015.

Eu je obicna diktatura malo ljepse upakovana..odkud uopce te sulude ideje da vi nama naplacivate poreze za stotinjak litara vina za osobne potrebe? odkud ideje za bolesni codex alimentarius i slicne gadosti..

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:40 31.08.2015.

Hm, već vidim žbira koji liči na superhika, kak se na biciklu vozika po bregima i njuška jel iz kojeg dvorišta ili podruma dolazi miris rakije ili vina. Kad te ulovi da pečeš kotao rakije ili delaš bačvicu delanca, -, - 10 posto je njegovo, a 20 posto daj državi, ili ide pljenidba pecare i preše i drobilnice, zajedno sa alkoholom. Živjela demokracija i sloboda. Ljudska prava pijanaca, ugrožena su do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije