Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

111 milijuna eura za hranu pod motom 'Uživajte, iz Europe je'

paški sir
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
14.10.2015.
u 00:15

I baranjski kulen ili paški sir mogli bi se prodavati u SAD-u pod tim geslom

Europska komisija odlučila je jučer podijeliti 111 milijuna eura europskim poljoprivrednicima koji žele prodavati svoju hranu na međunarodnim tržištima izvan EU pod promotivnim geslom "Enjoy, it's from Europe" ili "Uživajte, iz Europe je".

Teoretski, i baranjski kulen ili paški sir tako bi se mogli, uz pomoć novca iz EU, prodavati u Americi pod geslom "Enjoy, it's from Europe".

– Idućih mjeseci pokrenut ćemo diplomatsku ofenzivu kako bi se preko trgovinskih delegacija proizvođačima iz Europske unije otvorile nove mogućnosti diljem svijeta – rekao je europski povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan.

>> TTIP: U 10 od 24 poglavlja još nisu ni razmijenjena stajališta

>> Najnoviji propis EU otkriva tajnu okusa ličkog krumpira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije