Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

EK će izbaciti Srbiju iz bezviznog režima ne smanji li broj azilanata

Europska unija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.02.2015.
u 00:10

EK predlaže da svaka država ubuduće pokaže silazni trend neutemeljenih zahtjeva za azil

Građani Makedonije, Crne Gore i Srbije mogu putovati u EU bez viza od prosinca 2009., a građani Albanije i BiH od studenog 2010., no jučerašnje izvješće Europske komisije pokazuje da se javlja problem u obliku sve većeg broja slučajeva zlouporabe bezviznog sustava u svrhu traženja azila.

U 2013. čak 53.705 državljana ovih pet zemalja tražilo je azil u državama EU, najčešće u Njemačkoj, a u prvih devet mjeseci 2014. broj je 40 posto veći. Među njima je najviše državljana Srbije. EK predlaže da svaka država ubuduće pokaže silazni trend neutemeljenih zahtjeva za azil ako želi ostati u bezviznom režimu.

>> Evo zašto se Hrvatima uglavnom odbijaju vize za SAD!

>> Zbog radikalizma u Europi SAD neće ukinuti vize Hrvatskoj?

Komentara 11

VB
vladimir.bubic
13:10 26.02.2015.

Bez obzira sta su ako imaju Srpski Pasos broje se kao drzavljani Srbije.

DA
daniloobradoviic
20:50 01.03.2015.

To vladu i predsednika nezanima .Za predsednika Nikolica je prioritet zabraniti letove zrakoplova iznad njegovog sela na Gledickim planinama gde redovito pece rakiju .

Avatar zong
zong
07:19 26.02.2015.

Pa to su 90% njihovi Albanci sa Kosova koji preko Srbije i sa Srpskim pasošem biže na zapad... Zapad im je dao državu neka se sada zapad za njih i brine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije