Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Države EU nisu koordinirale ekonomsku politiku prije krize, a sada imaju Europski semestar

eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.11.2014.
u 00:12

Proces pod nazivom Europski semestar, uveden u zakonodavstvo Unije 2010., počinje svake godine u studenom i kulminira u svibnju, kad Europska komisija daje svakoj državi specifične ekonomske preporuke

Prije izbijanja krize unutar EU praktički nije postojala nikakva koordinacija planiranja proračuna i gospodarskih politika. Sve se to događalo na nacionalnim razinama bez mogućnosti nadzora sa zajedničke razine EU.

Sada se i dalje događa na nacionalnim razinama, ali uz snažnu koordinaciju i nadzor na razini EU. Proces pod nazivom Europski semestar, uveden u zakonodavstvo Unije 2010., počinje svake godine u studenom i kulminira u svibnju, kad Europska komisija daje svakoj državi specifične ekonomske preporuke.

Dodatno, zemlje eurozone od 2013. imaju obvezu slati nacrte svojih proračuna na analizu Komisiji.

>> Lagane plastične vrećice će se naplaćivati ili ćete imati limit od 90 godišnje po stanovniku

Ključne riječi

Komentara 4

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:59 30.11.2014.

Naš problem nije komisija u Bruxellesu nego neo-balkanska protueuropska vlast na Pantovčaku i Markovu trgu. Takvima EU ne odgovara jer im mrsi planove o regionu, zapadnom Balkanu / Velikoj Srbiji.

VU
vulica
21:41 03.12.2014.

Europska Masonska Kaljža je luđački projekt.

KO
kojesta
13:20 01.12.2014.

eu=usa-sssr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije