Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Dinamo iz Minska više nije pod sankcijama Europske unije

europska zastava
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.10.2015.
u 16:20

Unija je tada zamrznula svu njegovu imovinu na području EU, kao i imovinu njegove tvrtke Triple te imovinu Dinama iz Minska, čiji je Čiž predsjednik

Nogometni klub Dinamo više nije pod sankcijama Europske unije. Dinamo Minsk, preciznije. Opći sud EU jučer je poništio odluku Vijeća EU iz ožujka 2012. kojom je na listu državljana Bjelorusije koji se nalaze pod sankcijama EU zbog potpore režimu Aleksandra Lukašenka uvršteno ime bjeloruskog oligarha Jurija Čiža.

Unija je tada zamrznula svu njegovu imovinu na području EU, kao i imovinu njegove tvrtke Triple te imovinu Dinama iz Minska, čiji je Čiž predsjednik. Slovenija se 2012. bezuspješno borila unutar Vijeća EU da zaštiti Čiža jer je bjeloruski oligarh dao unosan ugovor jednoj slovenskoj građevinskoj tvrtki.

>> Najnoviji propis EU otkriva tajnu okusa ličkog krumpira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije