Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv islamskog utjecaja

Desničarski aktivisti zauzeli Brandenburška vrata: 'Osigurajte granice, osigurajte budućnost'

Prosvjed ispred Brandenburških vrata
Foto: Reuters
1/3
27.08.2016.
u 16:15

Desničarska skupina radikalno se protivi stranom i islamskom utjecaju u Njemačkoj, a aktivna je od 2012.

Nekolicina desničarskih aktivista u subotu je zauzela berlinska Brandenburška vrata, objavila je policija. 

Članovi Pokreta njemačkog identiteta popeli su se na vrh tog spomenika, izvjesili natpis "Osigurajte granice, osigurajte budućnost", te sišli, prenosi policija.

Ta desničarska skupina radikalno se protivi stranom i islamskom utjecaju u Njemačkoj, a aktivna je od 2012. Trenutno je pod nadzorom njemačkih službi zbog navodnih pokušaja potkopavanja građanskih sloboda. 

Skupina je na svojoj Facebook stranici napisala kako su željeli da se njihov prosvjed održi na dan svijesti o migracijama i integraciji koji je organizirala njemačka vlada. 

Ubrzo je na trgu pored spomenika krenuo i protuprosvjed na kojem su aktivisti izvikivali slogane protiv desničarskog Pokreta. 

>> Orepić odgovorio predsjednici: Orešković se konzultirao s kim je trebao

Komentara 8

DA
Darko22
16:23 27.08.2016.

wow,izvjesili su natpis da žele osigurati budućnost za sebe i svoju obitelj te zaštititi granice svoje zemlje ? Kakvi radikali i ekstremisti ! Kako se samo usuđuju protiviti svojem vlastitom genocidu ?!?! Pa ti ljudi su definitivno broj 1. neprijatelj Europe.

GA
Gavran211
23:34 27.08.2016.

Ovo su domoljubi koji ne žele da im se potpmci zamataju u islamistički hidžab i burkino ili da lete u zrak kad arap odluči da mu je socijala premala.

Avatar punkufer
punkufer
14:48 29.08.2016.

"Desničarska"... sad je svatko kome je stalo do njegovog naroda i domovine nekakav "ekstremist". Najbolje da svi mirno sjede dok im EU elite preplavljuju zemlje s divljacima koji ih napadaju mačetama, gaze kamionima, podmeću bombe, siluju po trgovima, vrše nuždu u javnim bazenima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije