Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon Unije

Danska želi jaču integraciju u Europsku uniju, inače više neće biti članica Europola

Danska premijerka
Foto: DPA/PIXSELL
24.10.2014.
u 00:23

Kopenhagen bi se trebao priključiti europskoj suradnji na području pravosuđa i unutarnjih poslova da bi i dalje mogao biti dijelom Europola.

Danska premijerka Helle Thorning-Schmidt zatražila je referendum o tome treba li Danska zadržati izuzeće iz europske suradnje na području pravosuđa i unutarnjih poslova.

Danska je dobila izuzeće iz nekih dijelova Ugovora iz Maastrichta, uključujući obrambenu politiku i euro. Thorning-Schmidt je kazala da bi Danska inače iduće jeseni morala istupiti iz Europola jer države članice jačaju integraciju na tom području. Kopenhagen bi se trebao priključiti europskoj suradnji na području pravosuđa i unutarnjih poslova da bi i dalje mogao biti dijelom Europola.

>> Čak i kad peku rakiju za osobne potrebe, građani EU moraju plaćati trošarinu državi

Komentara 5

KR
krajjuge
05:12 24.10.2014.

Haha kako nebi bili,primili su izbjeglice Prvo s balkana a sad Afganistan,Sirija,Irak. I sve sto u dobili kao hvala je : kriminal povećan,nerede prave i hoće da Skandinavci prihvate njihove običaje,kulturu Itd Itd ! Dobro da strance nisu počeli tjeratat vani i sa tim bi bili u pravu ! Sve to treba vratiti u njihove države pa neka stoka tamo se sili i mudruje

MG
Maximus Genius
16:15 29.10.2014.

Jel to ona koja se slikala s Obamom?

MA
magarac
05:02 24.10.2014.

Najveci racisti u EU! Cijela Skandinavija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije