Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Bruxelles istražuje Disneyland zbog diskriminacije u cijenama

disneyland
Nick Ansell/Press Association/PIXSELL
30.07.2015.
u 08:30

Zakoni Unije zabranjuju takvu diskriminaciju u cijenama.

Europska komisija istražuje zabavni park Disneyland u Parizu zbog naplaćivanja viših cijena posjetiteljima iz zemalja poput Njemačke i Velike Britanije, a nižih cijena onima iz Francuske ili Belgije. Ovisno o državi u kojoj potrošač ima bankovnu karticu ili iz koje pristupa internetu, Disneyland Paris kalkulira koju će cijenu ponuditi, a cijena za jedan od paketa koji uključuju ulaznicu i hotelski smještaj može biti 1346 eura za Francuze, 1870 za Britance i čak 2447 za Nijemce, piše Financial Times koji je otkrio istragu Europske komisije.

Zakoni Unije zabranjuju takvu diskriminaciju u cijenama.     

>> Mlada glumica tužila Disney zbog sramotno male svote koju su joj isplatili za Frozen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije