Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenik za zdravlje

Borzan pitala kandidata: Kako ćete se nositi sa izazovima 21. stoljeća?

Biljana Borzan
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2014.
u 15:40

Andriukaitis je odgovorio da je zajednička europska akcija nužna jer navedeni problemi jednako pogađaju sve članice

Hrvatska eurozastupnica, SDP-ovka Biljana Borzan, je kandidatu za povjerenika za zdravlje i sigurnost hrane u Europskoj komisiji, Litvancu Vytenisu Andriukaitisu, na saslušanju odbora za okoliš, zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta postavila pitanje "na koji način se Europska komisija planira nositi sa zdravstvenim izazovima 21. stoljeća poput sve starijeg stanovništva, debljine, raznih ovisnosti i povećane učestalosti kancerogenih oboljenja".

Andriukaitis je odgovorio da je zajednička europska akcija nužna jer navedeni problemi jednako pogađaju sve članice te dodao da će bez okrupnjavanja i zajedničkog korištenja nacionalnih resursa ti problemi biti nerješivi.

- Europska unija je bila najbolji lijek za oporavak europskog društva nakon drugog svjetskog rata. Isto tako i 'zdravstvena Unija' (Health Union) može biti naš odgovor na pritiske koji prijete javnom zdravlju i održivosti naših zdravstvenih sustava. Primjerice, pojedine države se teško mogu boriti protiv rijetkih bolesti koje pogađaju nekoliko ljudi od tisuću, no dvadeset i osam država zajedno može - kazao je Andriukaitis te dodao da će ovisnostima poput alkohola i duhana pristupati sa informiranjem i upozoravanjem na posljednice, a ne zabranama, izvijestili su iz Ureda zastupnice Biljane Borzan.

>>'Nužna su nova rješenja u borbi protiv poplava'

>>'Bizarno je da će EU od biokompanija tražiti odobrenje za zabranu proizvoda'

Komentara 2

CV
cvijece
16:25 30.09.2014.

Od svega se (možda) može pobjeći osim od savjesti.

M3
Miške 3
19:25 30.09.2014.

To su pitanja kao ona što se postavljaju za izbor Miss Universum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije