Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biljana Borzan:

'Hrvatskoj je dugoročno u interesu da ostane GMO-free zemlja'

Biljana Borzan
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
28.05.2015.
u 10:01

Biljana Borzan smatra da ćemo se kao GMO-free zemlja lakše brendirati kao proizvođač i izvoznik organske hrane

- Pretjerane su tvrdnje kako je GMO tehnologija nekakav vražji izum, no Hrvatskoj je dugoročno u interesu da ostane GMO-free zemlja - rekla je eurozastupnica Biljana Borzan u priopćenju, komentirajući nedavni prijedlog pravila Europske komisije o prodaji GMO hrane i stočne hrane.

Biljana Borzan smatra da ćemo se kao GMO-free zemlja lakše brendirati kao proizvođač i izvoznik organske hrane koja je, naglašava, budućnost hrvatske poljoprivrede. Kao bitan razlog za ograničavanje GMO uzgoja navela je i očuvanje bioraznolikosti.

- Zaključno, hrvatski potrošači su velikom većinom protiv uvoza GMO hrane i njihov stav treba poštovati - poručila je Borzan.

>> Borzan: Skupoća organske hrane mora jamčiti kvalitetu

>> 'Ne nasjedajte na mitove o TTIP-u, nije riječ o prodoru GMO-a'

Komentara 10

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
10:21 28.05.2015.

Hrvatska več sada sigurno nije GMO free nit če ikad bit kad se jednom opraši putem peludi pojedino tlo nema više nazad jer to je ko da prolijete hektolitre vode u tlo i poželite ga do zadnje kapi vratit u tank... GMO lobiji če prodat to smeće pod organsko i ljudii če sijat,jest i dobivat rakove nesvjesni svega.

DR
dresnkica
19:36 28.05.2015.

Teško da cemo u potpunosti biti GMO free zemlja ali super je za znati da netko od visokih dužnosnika misli o tome i da se zalaže da Hrvatska ima svoju bioraznolikost a pogotovo mi je drago viditi da se nee pokoravamo tom GMO trendu

LA
lara2606
19:33 28.05.2015.

Samo organsko i što manje GMO...bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije