Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči zagrebačkog koncerta

Željko Samardžić: Koncert u Lisinskom veliki je plus za moju glazbenu biografiju!

željko samardžić
Foto: PR FOTO
1/5
24.04.2015.
u 16:20

Iza poznatog srpskog pjevača bogata je 30-godišnja karijera u kojoj će po prvi puta 10. svibnja zapjevati u Lisinskom.

Možete se pohvaliti 30 godina dugom karijerom. Ovih dana najavljen je vaš prvi koncert u Lisinskom. Kako to da u toliko godina karijere prvi puta nastupate u Lisinskom? 

Svi veliki gradovi su uvijek bili poseban izazov za sve ljude koji se bave mojim poslom. Poseban je izazov osvajati neke nove prostore i ugoditi ljudima koji vole vaše pjesme. Ja sam prvi put u Zagrebu nastupao za vrijeme Univerzijade i tada me Zagreb osvojio svojom ljepotom.Bilo je to mojih predivnih 15 dana u Zagrebu. Sa mojim kolegama tamburašima iz Mostara nastupao sam u predivnom restoranu Okrugljak. U to vrijeme su sve javne osobe dolazile i provodili se zajedno sa nama. Ja sam se uvijek trudio da udovoljim svima i da se prilagodim svim ljudima, vremenu i prostoru u kojem nastupam. Siguran sam da svi oni koji dođu na moj koncert u dvoranu Lisinski neće zažaliti i da će sa osmjehom na licu otići kući poslije koncerta. Nastupao sam na dosta mjesta u Zagrebu, a mislim da je dvorana Lisinski prestižno mjesto i to će biti veliki plus za moju glazbenu biografiju.Jedva čekam da koncert počne ! 

Koncert u Lisinskom nosi naziv 'Kompas za ljubav', zašto baš taj naziv? Kojim kompasom se vi vodite u životu? 

Povodom dana žena izašla je kompilacija pjesama koje sam snimio u proteklih šest godina. To je bio poklon svim damama uz jedan od najtiražnijih dnevnih novina uz koji je izašla kompilacija pod nazivom 'Kompas za ljubav'. Tako se zove i naslovna pjesma. Što se moga kompasa tiče moram reći da sam uvijek išao gdje me srce vodi pa to činim i sada sa željom da moj koncert u Lisinskom bude prepun ljubavi.

Svoju kvalitetu potvrđujete svakim rasprodanim koncertom bilo da se radi o nekoj Areni, dvorani, kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj regiji. Što vas pokreče i što vas motivira u poslu? 

Istina je da imam jako dobre reference kada su koncerti u pitanju. U beogradskoj Kombank Areni sam do sada imao pet koncerata, u Centru Sava trideset i šest, a na prostorima regije u svim velikim prostorima održao sam barem po jedan koncert (Boris Trajkovski Arena u Skoplju, Zetra i Skenderija u Sarajevu, Arena u Zagrebu, Spaladium Arena u Splitu....itd). Ponosan sam na sve to i koliko me bude služilo zdravlje ja ću se i dalje odazivati sa radošću. Mislim da je veliki motiv za mene to što puno mladog svijeta dolazi na moje koncerte i zbog toga vrijedi nastaviti dalje i sa koncertima i sa novim pjesmama.

Da li se sjećate svojih početaka, svoje prve pjesme, prvog odlaska u studio, prvog koncerta? Da li je prije 30 godina bilo lakše ili teže krenuti na glazbenu scenu nego sada? 

Moram vas malo ispraviti jer se bavim mnogo duže pjevanjem, a popularnost sam stekao prije dvadesetak godina. Prvi snimak sam napravio u Sarajevu u studiju u ulici Danijela Ozme br7 .
To je bilo davne 1973 god. Snimio sam pjesmu 'Moja Marija' i od tada sam polako izlazio iz anonimnosti. Bila su to teška vremena i nije bilo puno šansi da se dokažeš. Onaj tko bi imao snimak na radiju bio je jako privilegiran i morao je znati pjevati. Sada je vrijeme interneta i svi koji imaju talenat za bilo što mogu da ga prezentiraju. Puno puno je lakše danas da se dokažete.

Od hrvatskih kolega surađivali ste sa Jelenom Rozgom. Kako je došlo do te suradnje? 

Pozvao me po meni jedan od najvećih kompozitora iz Hrvatske gospodin Tonči Huljić i i rekao mi da njegova pulenka Jelena Rozga ima želju da snimimo duet. Rekao mi je da mi pošalje pjesmu pa da čujem dal će mi se svidjeti. Moj odgovor je bio da nema potrebe da slušam i da to prihvaćam jer ga smatram vrhunskim kompozitorom. Naravno Jelena mi je prirasla srcu i sve je prošlo kako treba. Obožavam Split i Splićane sa kojima se uvijek divno provedem.

Što pripremate za svoj veliki koncert u Zagrebu? 

Potruditi ću se da to bude noć koju treba ponovo da poželimo i publika i moja ekipa. Dolazi moj veliki bend kao da imamo koncert u Areni. Nedavno smo imali divne koncerte u Kanadi i Americi i baš smo se obradovali koncertu u Zagrebu. Sviramo i pjevamo srcem i svi će osjetiti i čuti kako radi naš kompas za ljubav .

>>Željko Samardžić ubrzo nastupa u Lisinskom

>>Željko Samardžić: Vjenčanje Đokovića i Jelene mi je najljepši događaj u karijeri

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
12:02 25.04.2015.

dovoljno je biti 4c i lisinski ti je otvren po žalji..poslije nives celzijus šerbedžija a sad ovaj..srpski hram kulture..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije