Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni projekt

Željko Bebek u Dubrovniku započeo s obilježavanjem 40 godina karijere!

Željko Bebek
Foto: PR FOTO
1/6
31.08.2015.
u 14:42

Sinoćnjim spektakularnim koncertom u Dubrovniku, Željko Bebek publici je predstavio svoj novi glazbeni projekt kojim obilježava četrdesetu obljetnicu svoje uspješne karijere!

Koncert je održan na otvorenoj pozornici otoka Lokruma, u sklopu manifestacije Lokrumske večeri - glazba kraj mora u pratnji šezdesetak glazbenika iz redova renomiranog Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a uz njih su istodobno na pozornici muzicirali i tamburaški ansambl Centra za tradicijsku kulturu Varaždin i bend Željka Bebeka.

Bebek je više od dva sata u užarenoj atmosferi držao publiku u pravom glazbenom transu! Koncert je otvorio dojmljivom izvedbom hita „Kad bi' bio bijelo dugme“, a potom je nanizao mnoge velike uspješnice Dugmeta - „Sve će to mila moja“, „Sanjao sam noćas da te nemam“, „Selma“, „Ima neka tajna veza“, „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Odlazim“ i mnoge druge. Publiku su raspametili i rasplesali i Bebekovi hitovi „Tijana“, „Gdje sam bio“, „Kaldrma“, a ni nakon pjesme „Laku noć svirači“ publika Željka Bebeka nije puštala da završi koncert, već su fanovi pohrlili zaplesati ispred same pozornice, a Željko Bebek ih je nagradio produljenjem koncerta uz pjesme“Ne spavaj mala moja“, „Svi marš na ples“, „Doživjeti stotu“ i „Sve ove godine“.

Željko Bebek ovaj je glazbeni projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem, koji zajedno s Bebekom s programom koji je sinoć doživio svoju premijeru, već početkom studenog 2015. kreće na slavljeničku turneju povodom četrdesete godišnjice karijere Željka Bebeka. Prvi je termin najavljen već za 2.11. u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, potom 4.11. slijedi „Sava centar” u Beogradu te 6.11. „Skenderija” u Sarajevu, a najavljuju se već i koncerti u mnogim hrvatskim gradovima u 2016.

„Ovo je glazbeno i produkcijski izuzetno zahtjevan projekt i on je svojevrsna kruna karijere Željka Bebeka, pa ne čudi da smo ga obojica dugo i temeljito pripremali. S obzirom na potpuno oduševljenje publike na sinoćnjoj premijeri, mogu sa sigurnošću najaviti da je pred nama velika i uspješna koncertna turneja“, kazao je nakon sinoćnjeg koncerta producent Tomislav Kašljević. U ovaj su glazbeni projekt uključeni i Branimir Mihaljević, kao glazbeni producent, a uz njega i Josip Cvitanović koji je ravnao orkestrom, dok je pjesme aranžirao Ante Gelo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije