Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbena suradnja

Željko Bebek i Teška industrija predstavljaju zajednički singl 'Jednom daje nam Bog'

željko bebek i teška industrija
Foto: PR FOTO
1/7
05.05.2016.
u 18:11

Teška industrija i Željko Bebek legli su jedno uz drugo kao: Simon uz Garfunkela, Mirko uz Slavka ili Black uz Deckera!

"Željko Bebek – najslavnije ili, ako ćete, ono ultimativno grlo Dugmeta – i Teška industrija legli su jedno uz drugo kao Simon uz Garfunkela, Mirko uz Slavka, Paul uz Sharka ili Black uz Deckera...

Čudno? E bogme nije jer raja se uvijek prepozna pa je i ova suradnja možda zakašnjela, ali tako vraški logična. Pogonjena i boljom prošlošću i budućnošću koja, i kad su jedna i druga strana u pitanju, ovakvim suradnjama može biti samo izgledna. I donijeti dobro. Publici, onoj koja se zaželjela Bebeka u dugmetovskom izdanju i Teške s malo muškog vokala, još i više!"

Teško je napisati bolji uvod o novoj suradnji Teške industrije i Željka Bebeka od ovog, renomiranog glazbenog kritičara Zlatka Galla.

Uistinu, čarolija koja se dogodila na zajedničkom singlu "Jednom daje nam Bog" onaj je trenutak kada sve sjedne na svoje mjesto – dugogodišnje prijateljstvo oplemenjeno suradnjom na pjesmi koju prožima i prošlost i budućnost. Glazbu potpisuje Vedad Hadžiavdić, tekst Blagica Ivanović, dok su za aranžman zaslužni Vedad Hadžiavdić i Igor Ivanović. Glazbeni producent je Igor Ivanović, producent Ivica Propadalo.

Ivica Propadalo ne krije zadovoljstvo suradnjom: "Već odavno me nije ništa tako veselilo kao ova pjesma i suradnja. Ona je rezultat dugogodišnjeg poznanstva i prijateljstva iz ranih sarajevskih dana, s početka 70-tih godina. Još iz vremena kada smo mi i Željko s Bijelim dugmetom dijelili istu prostoriju – sekciju C za probe, a vikendom pozornicu u dancing dvorani Doma mladih na Skenderiji...U ovoj pjesmi kao da čujem Željka upravo iz tog vremena... Isto tako, pjesma mi zvuči pomalo retronostalgično, a ipak moderno i u duhu ovog vremena..."

Foto: PR FOTO

Pohvale za novi singl stižu sa svih strana

''Ako Amerikanci imaju 'Curious case of Benjamin Button', mi imamo priču zvanu Teška industrija! Što bend ima više staža, to zvuči sve mlađe. Stvar s Bebekom još je jedna boldana crta u dokumentu pop-kulture.''
Goran Kurjak, Otvoreni radio

"Glasovi Bebeka i Lee zajedno izvrsno funkcioniraju. Željkove dionice zvuče kao iz najboljih vremena Bijelog dugmeta. Izgleda da je dim iz tvornice Teške industrije ponovno pušten. I to punom parom. Odabrao sam pjesmu: Đelo Hadžiselimović''

Koncertna promocija 12. svibnja 2016. u Tvornici

Istoimena promocija albuma održat će se 12. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.
Tom će se prigodom bendu na pozornici pridružiti i prijatelji glazbenici – Željko Bebek, Matija Dedić, Slavonia band, Nikša Bratoš i Igor Ivanović.

>>Teška Industrija 12. svibnja svira “Selfie u Tvornici”!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije