Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u BEOGRADU U 75. GODINI

Umro Miki Jevremović, jedan od najpopularnijih pjevača bivše države

Miki Jevremović
Foto: Screenshot
13.01.2017.
u 17:06

Vrhunac popularnosti doživio je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je sudjelovao na brojnim festivalima, a posebno se pamti pjesma "Ludo more"

Jedan od najpopularnijih pjevača u bivšoj zemlji Miki Jevremović preminuo je danas u Beogradu u 75. godini, od posljedica moždanog udara.

Rođen  27. ožujka 1941. u Beogradu, Jevremović je više od 50 godina bio na glazbenoj sceni, a početak njegov karijere obilježile su pjesme "Mama", "Pijem" i "Osamnaest žutih ruža“.

Kasniji hitovi su bili: "Ako jednom vidiš Mariju", "S kim si sada kad je tužno vreme" i "Pesnikova gitara", "Grkinja", "Lihnida" i "Neka toče staro vino".Vrhunac popularnosti doživio je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je sudjelovao na festivalima Vaš šlager sezone" (Sarajevo), Beogradsko proleće, "Zagrebački festival, Opatijski festival i Splitski festival, na kojem je nastupio 1983. s velikim hitom "Ludo more".

Bio je vrlo popularan i u nekadašnjem SSSR-u.

Ključne riječi

Komentara 57

TH
thekurcula
17:30 13.01.2017.

Ako ste rođeni, recimo, posle 1985. onda ješansa velika da niste za njega nikada čuli. I nije Miki sad nešto bogza šta pa da ste morali čuti ali jeste jedsn važan svetionik u kolektivnom sećanju nas nešto starijih i urednik VL koji je ovu smrt stsvip pvde kao vest ima potpuno pravo. Zamislite, na primer, kad umre Mišo Kovač a beogradska štampa to prećuti. Nemoguće, jel da?

Avatar maxist
maxist
17:27 13.01.2017.

Očito polovna informacija a znaju ga svi iole stariji(50-60+) jer je imao odličnih šlagera i nije nikakav noname "regiona",. Kritičari i politički napaljeni trebali bi preispitati svoju okolinu diljem Hrvatske koji srljaju na turbo folk parade i po noćnim klubovima sa cajkama (sise u dvorištu) a oduševljavaju i političare i nogometaše i sponzoruše........čega se grozim ali vidim oko sebe ...isključivost nije od pomoći..........a Miki je otišao prerano iznenada..

BE
Beogradjan
17:48 13.01.2017.

Bio je dobar muzičar, koji je bio popularniji pre raspada bivse Juge nego posle. Činilo se da je taj raspad tesko i podneo...Bavio se zabavnom muzikom i u vreme najezde seljane zvana turbo folk, on je polagano nestajao kao i većina zabavnih pevača. Neka mu je laka zemlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije