Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nives u Lisinskom

Tito je volio Gabi, Josipović Bareta, 
a Kolinda voli Nives

nives celzijus
Foto: Promo foto National Geographic
1/8
26.02.2015.
u 10:30

Nastupom u Lisinskom 1. travnja Nives Celzijus slavi godinu dana samostalne karijere, ne mari smeta li to kome, a u publici se nada vidjeti i predsjednicu.

Pariz ima Olympiju, London Royal Albert Hall, New York Carnegie Hall, a Hrvatska Lisinski. Stvar je glazbenog prestiža nastupiti na pozornici na kojoj 50 godina karijere slavi Arsen Dedić, puni je Oliver Dragojević ili pak panonski mornar Balašević, na čije koncerte već desetljećima hrle obožavatelji. A 1. travnja, kome milo, kome krivo, koncert će u Lisinskom održati i Nives Celzijus.

– I više sam nego spremna! Nastupam svaki vikend i publika koja me želi i zove očito želi nešto novo. Mnogi izvođači slave 10, 20 ili 50 godina karijere u Lisinskom. Zašto ja ne bih proslavila prvu godišnjicu svoje? Prošle godine 1. travnja izbacili smo "Karanfile", pobijedila sam na tri festivala, a oni su i dalje najemitiranija zabavna pjesma u Hrvatskoj i moja publika zaslužila je spektakl – kaže Nives.

Kao književnicu su je osporavali ne želeći joj dodijeliti književnu nagradu Kiklop, pa je pretpostaviti da bi nastup u dvorani koja je svojevrstan simbol glazbenog vrhunca mogao izazvati novi val negodovanja. Ovaj put s estrade. Nives to ne zabrinjava. Odmahuje rukom i veli: – Kako kaže moj najveći uzor Severina: "Ja samo pjevam, ja samo sviram, nemam razlog da se živciram." Nikad nisam razumjela zašto se na mene uvijek netko kvači i zašto ikome smetam. Radim ono što mislim da znam i mogu, poštujem publiku, kolege i svakoga tko pošteno živi od svoga rada. Nisam kriva što bi netko drugi želio postizati moje uspjehe, ali mu to ne polazi za rukom. Ne zamjerite mi na hrabrosti što sam uvijek bila ispred svog vremena. Ako sada pogriješim, pogreška je samo moja, a ako trijumfiram, to je trijumf svih mojih suradnika i prijatelja. A vidjet ćete, Lisinski će biti pun. Živim svoj san i uživam u svakom danu.

Foto: PR FOTO

Najavljuje i goste iznenađenja. Imena koja zasad drži u tajnosti jer, kaže, ne želi da tko pomisli da preko kolega iz glazbenog svijeta sebi stvara reklamu. Tek kratko sa smiješkom dobacuje:

– Svi koji dođu na koncert sami će procijeniti jesam li ja ikakav faktor na našoj estradi i imam li prijatelja.

Čekaju nas od nje, čini se, još brojna iznenađenja, baš kao što nas je iznenadio njezin odnos s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Kao što je svaki državnik imao svoje glazbene idole, zanima nas je li ona predsjedničin i hoće li se gospođa Grabar-Kitarović pojaviti na njezinoj glazbenoj inauguraciji u Lisinskom?

Tito je volio Zdravka Čolića i Gabi Novak. Tuđman je obožavao Terezu Kesoviju i Đanija Maršana. Mesić je uživao uz Nedu Ukraden i Hanku Paldum, a Josipović uz Gorana Bareta i Davora Gopca. Čast je biti u društvu Radojke Šverko kad te predsjednica Hrvatske pozove kao svog gosta na inauguraciju. Ako ne bude zauzeta obvezama, bila bi mi najveća čast da bude u publici. Uostalom, program će biti prilagođen Lisinskom, gudački orkestar je postavljen, još samo moram birati između dva dirigenta.

>>Nives: Kelly Brook mi je totalni fetiš, ali moram se udebljati još malo da izgledam kao ona

>>Nives: Od mene su očekivali opet neku erotsku aluziju, ali pjesma 'Lutrija' nije takva

Komentara 20

DU
Deleted user
11:23 26.02.2015.

Sve je ovo oko klikova i reklama za vecernji.hr, ali neće proći jer koristim blokiranje za iste :-)

MI
mismis
14:28 26.02.2015.

Ako je Severina mogla nastupat u Lisinskom moze i Nives. iskreno ne vidim neku razliku izmedu njih. Ni jedna ne zna pjevat, stalno su polugole, jedna ima film za odrasle (za drugu ne znam) itd itd. Koja je razlika?

DU
Deleted user
12:06 26.02.2015.

Nije ni Lisinski što je nekad bio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije