Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamburaši u SAD-u

Gazde uoči američke turneje: Sviramo dobro, a osjećamo se još bolje!

gazde
Foto: PR FOTO
1/4
31.03.2015.
u 18:00

Članovi tamburaškog sastava 'Gazde' neizmjerno se vesele prvoj koncertnoj turneji u Americi gdje će održati šest velikih koncerata.

1. Ovih dana spremate se na svoju drugu samostalnu američku turneju. Prije koliko godina ste bili prvi put i kako je došlo do nove turneje?

Zapravo ovo je prva koncertna turneja Gazda po Americi. 1992. bili smo u Americi kao gosti Hrvatske bratske Zajednice ali ne na ovakvoj koncertnoj turneji, u ovim prestižnim dvoranama. Nismo nastupali kao Gazde nego kao Neki novi klinci, kako smo se tada zvali. U Americi su nas tada predstavljali kao “The new kids on the block” koji su tada bili popularni a gostovali smo na feštama HBZ i tamo upoznali brojne hrvate s kojima smo i danas u kontaktu. Ova turneja 2015. dogovara se već dulje vrijeme – oko godinu dana. Naša je namjera bila da Gazde predstave svoj show program u pravim koncertnim dvoranama gdje se i inače održavaju koncerti brojnih međunarodnih zvijezda (u jednoj od dvorana par dana prije nas svira David Bowie!!!) tako da je to iznimno zahtjevna turneja kojoj pristupamo vrlo ozbiljno i odgovorno. Želimo se publici predstaviti u najboljem mogućem izdanju, a interes za Gazde po Americi je uistinu velik. Sve je organizirala tvrtka iz New Yorka “PEER 97” & Scardona World Music uz podršku CFU (Croatian Fraternal Union).

2. Ova američka turneja rezervirana je za čak šest velikih gradova (Chicago, Cleveland, Pittsburgh, San Jose, Los Angeles i New York). Skoro svaki dan imate dogovoren nastup. Kako teku pripreme, upjevavanje, vježbanje, neki trening?

Repertoar je već uvježban maksimalno, uz sve aktualne nastupe po Hrvatskoj imamo skoro svaki dan i probe. Sviramo dobro i osjećamo se još bolje. Uveli smo neke nove aranžmane starih hitova, skinuli i doradili neke stvari na engleskom. Tempo će biti naporan ali pouzdajemo se u kondiciju koju smo stekli u zadnjih 20 i nešto godina. Na turnejama je uvijek visok tempo ali nas to motivira još više.

3. Da li već osjećate uzbuđenje ili se ipak nadzire i malo treme?

Uzbuđeni smo jer nam se konačno ostvaruje jedan od ciljeva iz mladosti. Kada smo počinjali kao klinci sa 17 godina svirali smo po jedino po restoranima i privatnim feštama. Zapravo svi tamburaši su svirali jedino u takvim prostorima. Maštali smo o tome da ćemo jednom, možda napraviti karijeru, imati svoje pjesme i nastupiti u nekom boljem klubu ili nekoj koncertnoj ili sportskoj dvorani. Činilo se tada neostvarivo... Uspjelo nam je do sada skoro sve što smo tada samo zamišljali a danas pred američku turneju nakon održanih oko 2200 koncerata nema mjesta tremi. Razvalit ćemo kao nikada do sad.

4. Kako ste zamislili vaše koncerte pred američkom publikom?

Temperamentno, vatreno, živo i uz puno emocija. Imamo super repertoar i maksimalno smo usvirani. Na nekim koncertima imati ćemo kao predgrupe i neke američke glazbenike i DJ-e. Cijela turneja radi se na visokom nivou. Publika će zasigurno imati što vidjeti i čuti.

5. Prodaja ulaznica ide iznad svih očekivanja, da li ste se tome nadali?

Koncerti su uglavnom rasprodani, informacije o koncertima su na www.scardonamusic.com . U Americi ima puno ljudi koji poznaju naš rad i koji nas već godinama kontaktiraju i ispituju kada ćemo konačno doći na američku turneju. Sada je očito sazrelo vrijeme i interes je velik, publika je prepoznala da je riječ o vrhunskoj turneji u vrhunskim dvoranama. Naravno da smo zadovoljni.

6. Da li će te uopće imati vremena za privatno razgledavanje i da li vam je obitelj već dala popis bez čega se ne smijete vratiti doma?

Ma, vrlo malo će biti vremena za razgledavanje i zabavu. Uglavnom smo na putu ili u dvoranama, velike su to udaljenosti i različite vremenske zone. Imati ćemo 3 slobodna dana u Los Angelesu da uzmemo malo zraka pa će vjerojatno biti i za kupovinu par suvenira za obitelj, klince i prijatelje. Uz sve obveze u Americi ćemo snimiti i jedan video spot tako da će i publika u Hrvatskoj moći vidjeti kako nam je bilo!

>>Gazde će na turneji u Americi održati šest koncerata

>>Gazde feštom u Domu sportova proslavili 20 godina na estradi

Komentara 1

LA
LANA555
18:17 31.03.2015.

Pozdrav super ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije