Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer i ministrica kulture na obilježavanju Svjetskog dana radija

Svjetski dan radija obilježen live koncertima

Svjetski dan radija
Foto: Promo
1/10
17.02.2017.
u 17:00

Vodeće radijske postaje ugostile eminentne hrvatske i svjetske glazbene zvijezde

Svjetski dan radija obilježen je 13. veljače na jedinstven način. Vodeće hrvatske radijske postaje u cjelodnevnom programu ugostile su eminentne hrvatske i svjetske glazbene zvijezde, a obilježavanju Svjetskog dana radija prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koji su se osobno upoznali s vrhunskom radijskom produkcijom u hrvatskom eteru.

Gostujući u programu Narodnog radija premijer Plenković poručio je: „Uz radio svi provodimo dosta vremena, i više nego što smo svjesni. Osobno slušam vijesti Media servisa i dobar izbor glazbe Narodnog radija, Antene Zagreb i Entera Zagreb.“

Svjetski dan radija u intervjuu Media servisu čestitala je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a slušateljima je poručila: "Jako mi je drago da se odlučilo obilježavati ovaj dan i mislim da će i slušatelji imati priliku nekoliko puta u danu promisliti o vrijednosti i onome lijepome što im radio donosi."

Vodeće hrvatske radijske postaje Svjetski dan radija obilježile su cjelodnevnim koncertima uživo. Slušatelji Narodnog radija uživali su uz svirku Tonya Cetinskog, Neno Belan gostovao je na Anteni Zagreb, Giuliano na Radio Dalmaciji, Marko Tolja oduševio je obradama Franka Sinatre na Gold FM-u, a svjetski DJ Armin van Buuren pripremio je ekskluzivni mix za slušatelje Entera Zagreb.

Na Svjetski dan radija osnovana je Koordinacija komercijalnih radijskih postaja pri HUP-u. Ciljevi Koordinacije su rad na promociji i daljnjem razvoju radio industrije kao gospodarske grane, posebice kad je riječ o aktivnom sudjelovanju u procesu donošenja ili izmjene relevantnih zakona, ali i zaštite komercijalnih uvjeta poslovanja radija. Osnivanje HUP – Koordinacije komercijalnih radijskih postaja inicirale su radijske postaje Narodni radio, Otvoreni radio, Radio Kaj, Antena Zagreb, Radio Dalmacija, Enter Zagreb i Gold FM. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije