Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Retro ljeto Ide Prester

Putovanja vlakom do mora, bakini bureci i njezini starinski kupaći kostimi

Ida Prester
Foto: Privatni album
1/5
27.07.2015.
u 20:40

Putovanja vlakom do mora, bakini bureci i njezini starinski kupaći kostimi prve su asocijacije pjevačice na ljeta iz djetinjstva

Kada voditeljici i pjevačici Idi Prester spomenete ljeto i djetinjstvo, usne joj je odmah razvuku u osmijeh. Kaže, bilo je to lijepo vrijeme koje joj je obilježila baka.

– Moja je baka zapravo odgojila mene i mog mlađeg brata Janka pa sve uspomene iz djetinjstva uključuju nju, u glavnoj ulozi. Uvijek se sjetim putovanja vlakom do mora, bakinih bureka koje nam je radila za put i starinskih kupaćih kostima koje je nosila – prisjeća se Ida.

Švercanje u kinu

Živo se sjeća i da ju je upravo baka naučila plivati i to u Gradcu pokraj Makarske.

– Ne sjećam se točno trenutka kad se to dogodilo, ali sjećam je da mi je baka tog ljeta kupila crveni šlaufić s konjskom glavom i crvene plastične cipelice što je tada bilo jako moderno. Do kraja ljeta, ta konjska glava samo je smetala u dvorištu – prepričava. Naravno, pomalo je nezamislivo da su prva ljetovanja vrckave Ide prošla bez anegdota.

– Jedna od smješnijih uspomena mi je kad me riba ugrizla za prst. I to ulovljena mala srdela iz mreže kojoj sam iz nepoznatog razloga htjela opipati zube. Kako sam joj stavila mali prst u usta, tako me refleksno ugrizla. Skakala sam po rivi s ribom navučenom na prst i vrištala, jedva su mi je skinuli. I dan-danas imam polukružni ožiljak ispod nokta na desnoj ruci – kroz smijeh nam kaže Iva. Osim zabave u moru, bilo je Idi zabavno i izvan mora jer se društvo s plaže družilo i nakon kupanja.

– Imali smo veliku ekipu, iz cijele Juge. Najviše smo se sprijateljili s malom Selenom i Seadom iz Banje Luke, navodno danas žive negdje u Skandinaviji. Igrali smo se slijepog miša, švercali se u ljetno kino, a ja sam najviše voljela noćnog skrivača. Legneš na klupu pored kuće, nitko te u mraku ne "provali" dok ne sjedne na tebe. Zvuči blesavo, ali tad nam je bilo jako zabavno – kaže Ida. Kupala se i na rijekama, ali nikada ništa nije bilo uzbudljivo kao prvi put u sezoni ugledati more. Pa su ona i brat smislili igru.

– Na putu nismo htjeli spavati u vlaku ili autu kad smo putovali jer smo se bojali propustiti priliku da ga vidimo prvi. Uvijek je bilo natjecanje u obitelji tko će prvi viknuti – more! – kaže voditeljica. Poslije su došli i nezaobilazni tulumi na plaži.

Velika kada – more

– Najluđe je bilo ljeto 1993. Prvo ljeto s prijateljima bez roditelja, hitovi "Informer" i "All that she wants", točkasti badić i lakirane sandalice. Sloboda! ­– prisjeća se Ida. Danas njezina ljetovanja izgledaju puno drukčije i podređena su jednoipolgodišnjem sinu Roku.

– Prošle godine Roko nije bio zainteresiran za more. Suprug Ivan i ja bili smo entuzijastični pa je trpio dok smo ga bućkali da nas ne uvrijedi, ali nije mu bilo neki hit. Zato ove godine očekujemo strastveni odnos. Obožava kupanje u kadi i ne dopušta da ga izvučemo iz nje pa će da ga valjda i ova velika kada osvojiti – kaže Ida i opisuje kako danas izgleda njezin idealan dan na moru. – Kriteriji su se okrenuli naopačke. Sad molim roditelje da idu sa mnom na more da pričuvaju bebu, nije mi ni do hitova ni do lakiranih sandala, samo da imam koji sat mira – smije se voditeljica.

>>'Do Jadrana smo putovali fićom noću preko Velebita jer nije bilo klime'

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
20:52 27.07.2015.

može li itko objasniti smisao ovg "članka"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije