Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas premijera singla Amela Ćurića "Neizdrživo"

Prvu pjesmu povjerio je autoru Massimovih hitova

21.06.2015., Beograd, Republika Srbija - Pobjednik X Factora Adria Amel Ćurić.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/4
12.10.2015.
u 14:00

Nakon pobjede u X-Factoru nije pao u zaborav i ubrzo su mu stigli pozivi na koncerte H. Bešlića, Z. Čolića, Indexa...

Kada je u lipnju pobijedio u "X-Factoru" Amelu Ćuriću naši vodeći producenti poručili su da se okruži kvalitetnom ekipom i pažljivo bira pjesme kako ne bi pao u zaborav, što je bio slučaj kada je prije 12 godina pobijedio u sličnom glazbenom showu.

Sazrio za društvo legendi

Amel ih je očito poslušao i za autora svog prvog singla "Neizdrživo" odabrao je sarajevskog autora Amila Loju koji je svoj talent pokazao u uspješnicama Massima i Giuliana. Pjesmu i spot svoju premijeru imaju danas.

– Osim što mi je bio mentor u showu, Massimo mi je bio mentor i tijekom odabira pjesme. Savjetovao me i oko spota i predložio da mi odsvira gitare u pjesmi. Važnu ulogu ima i moj izdavač Menart s čijom ekipom sam kliknuo na prvu – priča Amel i ispričava se obožavateljima što su malo dulje čekali prvi singl, ali, kaže, htio je pronaći kvalitetnu pjesmu. Nije htio ponavljati pogreške koje je radio nakon prve pobjede u glazbenom showu 2003. i prilagodio se ukusu publike i tijekom "X-Factora" igrao je na sigurno te birao mahom repertoar Bijelog dugmeta koji mu leži. Regionalna publika je to prepoznala i u finalu je imao 37 tisuća glasova više od drugoplasiranog. Uskoro nakon pobjede stigli su i pozivi Halida Bešlića, Zdravka Čolića i članova grupe Indexi da nastupi s njima. – Moram priznati da nakon prve pobjede nisam imao priliku nastupati s glazbenim legendama poput Halida Bešlića i Zdravka Čolića, mislim da sam na kraju i ja sazrio da s njima mogu stati na pozornicu. Imponira mi kad me glazbenici koji imaju karijeru dugu 40 godina pohvale pred tisućama ljudi u publici – priznaje 34-godišnji Amel. Uz Massima, Halid mu je bio velika podrška tijekom X Factora, a Amel mu je bio nedavno bio gost na njegovu koncertu u Lisinskom.

– Govorio mi je da sam najbolji i da ne sumnjam u sebe, prema meni se ponaša kao otac i kad me vidi, prvo me pita jesam li gladan i žedan, drago mi je da u Halidu i Massimu imam estradne očeve – kaže. Priznaje kako je Massimo tijekom natjecanja bio okrutno iskren, što je Amela ponekad i plašilo.

Otac mu izrađuje gitare

– Sjećam se da je rekao kako neće glasati za moj prolaz dalje ako ne zadovoljim kriterije, srećom to se nije dogodilo – kaže pjevač. Oslonac su mu tijekom cijelog glazbenog sazrijevanja bili i roditelji, otac Fikret i majka Nerminka, koji nisu sumnjali u njegov uspjeh.

– Nakon prve audicije otac mi je samouvjereno rekao da brinem jer ću pobijediti – kaže. Amel svira nekoliko instrumenata, a gitare mu zadnjih sedam godina ručno izrađuje tata koji nije htio da mu sin baca novac na instrumente. Gitare koje mu je izradio oduševile su i najveće gitariste u regiji. Amelov plan je sljedećih mjeseci što više svirati i promovirati novi singl.

–Paralelno tražim autore novih pjesama, a već imam neke skladbi u ladici i nadam se skorom snimanju albuma. Kada je riječ o glazbenom stilu koji preferiram, moram reći da je sve moj glazbeni žanr osim šunda. Pjesma morao imati smisao i poruku,inače je nema smisla pjevati – poručuje Amel.

>> Amel Ćurić kreće u pohod na scenu s pjesmom 'Neizdrživo'!

Ključne riječi

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
19:19 12.10.2015.

još jedan politički potez koji bi trebao ujediniti regiju koju će srbija voditi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije