Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjesmom protiv nasilja

Premijerno pogledajte novi spot grupe Adastra za pjesmu 'Čuo sam da pričaju'!

adastra
Foto: Promo foto
1/5
25.04.2016.
u 19:00

Pjesma poručuje da ne treba gubiti nadu za pravu ljubav, da postoje zdrave veze, no isto je tako bitno biti svjestan da mnoge veze mogu krenuti u potpuno krivom i tragičnom smjeru, mislim da smo taj kontrast upravo u ovom spotu uspjeli dočarati, poručuje Jeronim Marić

Grupa Adastra, predvođena frontmenom Jerkom Marićem, predstavlja spot za pjesmu “Čuo sam da pričaju” s aktualnog albuma “Katarza”.

Učestalo obiteljsko nasilje, nasilje među mladima i nasilje među ženama ne smijemo prešućivati i zatvarati oči pred njim! Bio je to moto učenica Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu koje su napisale scenarij za spot. Sve je krenulo od koncerta Adastre koji je održan u školi. Učenice škole su dan iza napravile uradak na temu "protiv nasilja među mladima", a frontmen grupe "Adastra" Jeronim Marić ostao je oduševljen: "Kada sam vidio kratki filmić, ponudio sam im da naprave kompletni scenarij za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično." Scenarij spota potpisuju učenice Anna Maria Rossi, Ivana Ričko, koje i glume u spotu te Dorotea Oštarčević i Karla Požarić, a za režiju i montažu pobrinuo se Jerko Marić.

 

Po nekim statistikama, svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi nasilje. Rock and roll je uvijek bio na strani potlačenih i slabijih, a Adastra nastavlja tu "tradiciju". Trud grupe prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih te je odlučilo poduprijeti spot Adastre: – Cijenimo vaš trud koji ulažete u osmišljavanje aktivnosti u svrhu zaštite prava i interesa djece i mladih, kao i aktivnosti koje provodite s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Dosadašnje aktivnosti grupe "Adastra" u vidu održavanja prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima predstavljaju hvalevrijedne inicijative koje su iznimno potrebne za djecu, mlade, roditelje, kao i za društvo u cjelini. Slijedom navedenog te uvažavajući edukativni sadržaj novog spota grupe "Adastra" za pjesmu "Čuo sam da pričaju" koji je sadržajno usmjeren prvenstveno prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, Ministarstvo socijalne politike i mladih vam pruža punu podršku u promociji navedenog spota.

Nakon dugog vremena u javnosti se pojavio i Jura Stublić. Nazočio je snimanju spota te dogovorio suradnju s Jerkom i grupom "Adastra". Uskoro ulaze u studio i rade na novom singlu, obradu pjesme "Neprilagođen".

>>Adastra predstavlja spot za singl "Nepozvani gost"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije