Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABAVNA GLAZBA

Povratak Graše i posveta Vinku Coci na Splitskom festivalu 2014.

pjevači
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
20.06.2014.
u 17:49

Posebno zanimljiv dodatak ove godine je pROCKurative večer, koja donosi dvanaest obrada starih pjesama u rock verziji i dvanaest novih

Baš kao i prijašnjih godina pa tako i ove, Splitski festival 2014. predstavlja velika glazbena imena te donosi mnoge pjesme, za koje smo sigurni kako će se slušati cijelo ljeto.  

Osim uvijek pozitivne atmosfere koja se posebno stvori oko ovog festivala, izvođači tijekom cijele godine prikupljaju pjesme, pomno rade selekcije te ulažu mnogo truda, kako bi iskazali poštovanje tom jedinstvenom festivalu u Splitu.  

Ovogodišnje izdanje festivala donosi predivan zajednički ekskluzivni koncert Olivera Dragojevića & Stjepana Hausera - 02.07.2014., zatim pROCKurative - 04.07.2014., te večer novih skladbi - Finalna večer, 06.07.2014.

Posebno zanimljiv dodatak ove godine je pROCKurative večer, koja donosi dvanaest obrada starih pjesama u rock verziji i dvanaest novih.  

- Moderna večer okrenuta je mlađim generacijama, ljudima koji vole rock. - rekao je direktor festivala Tomislav Mrduljaš.  

Povratak Petra Graše  

Ovogodišnji Splitski festival obilježit će povratak Petra Graše na našu glazbenu scenu i to nakon čak sedam godina duge pauze. Na pozornici Prokurativa u finalnoj večeri, koja je rezervirana za nedjelju, 06.07., Grašo će nastupiti sa pjesmom 'Uvijk isti'. Tu pjesmu Grašo je napisao u suradnji sa Vjekoslavom Huljić, a pomogli su još i Tonči Huljić, kao autor glazbe, i Nikša Bratoš kao aranžer.

Osim svoje Petar Grašo sudjeluje i u novoj pjesmi Danijele Martinović.  

Osim već spomenutih imena, na pozornici 54. Splitskog festivala nastupit će - Damir Kedžo, Klapa Cambi Split, Alen Nižetić, Marko Škugor, Duje Coce, Lidija Bačić, Klapa Rišpet, Marko Pecotić Peco i klapa Ragusavecchia, Magazin, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Pavel, Klapa Šufit, Hari Rončević, Kristijan Rahimovski, Igor Brešan, Šejn & Libar, Gego & Cubismo, Mladen Grdović, Adastra, Zorica Kondža, Gramofon.  

Skladba posvećena trogirskom slavuju Vinku Coci  

Svoje glasove u čast prerano preminulom Vinku Coci, u pjesmi 'Devet slova jedne riči', udružit će Alen Nižetić, Marko Škugor, Robert Kurbaša, klapa Čiovo ali i Vinkov brat, Duje Coce.  

Ulaznice u prodaji!  

Ulaznice za ovogodišnji Festival i popratne koncerte mogu se kupiti online, preko sustava adriaticket.com, ili na prodajnim mjestima: cd shopovi Dancing Bear (Dioklecijanova 6), Dallas Records (Narodni trg 14), Croatia Records (Narodni trg 10) i u prostorijama direkcije Splitskog festivala na Prokurativama, Trg republike 1.

>> Split je domaćin novom Split Beach Festivalu

Komentara 1

MM
mara.maric.10004694
23:04 06.07.2014.

divotaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije