Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve loše je iza nje

Pamela Ramljak: Poslije velikog gubitka na svijet nam stiže mali Antun

27.10.2016 zagreb trudna pamela ramljak foto: josip regovic
Foto: Josip Regović
1/3
09.12.2016.
u 08:29

Pjevačici je trebalo godinu dana da prebrodi traumu pobačaja, a za mjesec dana rodit će sina, no zbog mutiranog gena koji joj 30 posto smanjuje izglede da zadrži plod strahovala je da se neće ostvariti kao majka

Za nešto više od mjesec dana pjevačici Pameli Ramljak i njezinu suprugu Mladenu Salajsteru ostvarit će se najveća želja. Postat će roditelji dječaka kojem su odabrali ime – Antun. No do ostvarenja tog sna 36-godišnja Pamela i godinu dana stariji Mladen prošli su težak put. Prije dvije i pol godine izgubili su dijete, a bolan ih je gubitak potresao do temelja. Razmišljali su i o posvojenju djeteta.

– Poznajem nekoliko parova koji su posvojili dijete i ne samo da su pomogli tom djetetu nego su se i oni iz temelja promijenili nabolje – rekla je dodajući kako je bila slomljena kada je doznala da je izgubila dijete.

Razmišljali smo o posvojenju

– Dogodilo se u osmom tjednu trudnoće. Ništa me nije moglo pripremiti na šok koji sam doživjela kada sam doznala da je bebino srce prestalo kucati. Morala sam na kiretažu, a to je najgora vrsta bola koju sam iskusila. Nažalost, nakon spontanog pobačaja mjesecima sam se borila protiv infekcije izazvane kiretažom. Hvala Bogu, to je iza nas i sad razmišljam samo pozitivno – iskrena je Pamela kojoj je trebalo godinu dana da se odluči na novu trudnoću.

– Kad o tome danas razmišljam, znam da nije svako zlo za zlo. Upravo sam zbog te situacije počela više istraživati što sve može prouzročiti spontani pobačaj i odlučila napraviti sve kako bih spriječila da se to ponovi. Tako sam doznala i za gen koji može izazvati trombofiliju i spontane pobačaje. Doznala sam da imam jedan mutirani gen koji, srećom, nije najrizičniji, ali mi smanjuje izglede da zadržim plod i do 30 posto. Uzimam terapiju koja sprečava pretjerano zgrušavanje krvi koju taj gen izaziva u trudnoći i sad znam da je sve u redu. Zato bih svim ženama preporučila da testiraju gensku krvnu sliku na trombozu jer je možda to uzrok opetovanih pobačaja ili komplikacija u kasnoj trudnoći – kaže Pamela.

Pjevačica ne krije koliko je sretna u braku i koliko je teško zadržati voljenu osobu.

– Znam dobro što je loš brak. Puno sam naučila iz prijašnjeg iskustva, što me potaknulo da više cijenim stvari koje sam prije smatrala da se podrazumijevaju u zajednici ljudi koji se vole i poštuju – rekla je Pamela otkrivši kako je imala razdoblja kada je mislila da se neće ostvariti kao majka, no suprug ju je iz toga izvukao govoreći da se njihov odnos neće promijeniti i ako budu samo njih dvoje. To joj je dalo snagu, a uskoro stiže i mali Antun čije ime ima simboličko značenje.

– Puno stvari nas vežu uz Sv. Antuna Padovanskog. Usto, suprugova majka, koja je preminula kad su mu bile tri godine, željela je da se on zove Antun pa je na kraju dobio kompromisno ime Mladen Antun. To je najmanje što mogu napraviti da suprug osjeća da je i njegova mama s nama – govori Pamela.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pulchrum
15:27 12.12.2016.

Sretno, Pamela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije