Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnja gaža

Poreč neće otkazati Grdovićev nastup, iako udruge to traže jer je obiteljski nasilnik

Mladen Grdović
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/5
25.10.2016.
u 15:30

Porečki Centar za građanske inicijative i Ženska mreža Hrvatske tražili su otkazivanje nastupa jer smatraju da se tako šalje poruka da je nasilje prihvatljiv oblik ponašanja

Gradske vlasti Poreča poručile su danas kako nemaju namjeru otkazati novogodišnji koncert zadarskog pjevača Mladena Grdovića, što traže porečki Centar za građanske inicijative i Ženska mreža Hrvatske, uz ocjenu da se angažmanom Grdovića, osuđenog obiteljskog nasilnika, šalje poruka da je nasilje društveno prihvatljiv oblik ponašanja.

 – Gradu nije poznato da je sud Mladenu Grdoviću zabranio da živi od svog rada kroz svoje javne nastupe. Grdović je, u dogovoru sa suorganizatorima angažiran isključivo kao glazbenik, čija je zabavna glazba prikladna za ovakvu vrstu događanja. To je jedina poruka koja se njegovim angažiranjem šalje javnosti – poručuju iz Grada Poreča u priopćenju.

Naglašavaju kako već godinama najoštrije osuđuju sve oblike nasilja i podupiru stvaranje pozitivnog i tolerantnog ozračja u zajednici, ali da nemaju pravo ograničavati rad pojedincima, pa ni osuđivanima. Porečki Centar za građanske inicijative, koji je podržala i Ženska mreža Hrvatske, otvorenim je pismom upozorio Grad Poreč da je pjevač Mladen Grdović, čiji je nastup uz Jasmina Stavrosa najavljen za doček Nove godine, osuđivani nasilnik pa stoga traže otkazivanje koncerta. 

 U pismu organizatorima koncerta iz Centra navode kako Grdovićev nastup nije primjeren zbog obiteljskog nasilja, za koje je više puta prijavljen i priveden.

 – Odlukom da se angažira osoba koja je osvjedočeni nasilnik javnosti se šalje poruka da je nasilje društveno prihvatljiv oblik ponašanja, a plaćanje nastupa sredstvima svih poreznih obveznika, pa tako i žena koje svakodnevno trpe nasilje, posve neprimjereno – ističu u Ženskoj mreži Hrvatske.

 Odluku Grada Poreča da za novogodišnju noć angažira upravo Grdovića smatraju još jednom potvrdom da se nasilje u hrvatskom društvu ne shvaća ozbiljno, "već se i dalje doživljava kao privatni problem, premda su posljedice uvijek po društvo". 

 Stoga od grada traže da promijeni odluku, otkaže nastup Grdoviću i tako pošalje jasnu poruku da ne štiti nasilnike i ne tolerira nasilje.

Komentara 38

MI
Mimizo
16:01 25.10.2016.

jesu li ove udruge i protiv estradnjaka iz srbije koja je bila agresor

DU
Deleted user
16:48 25.10.2016.

pitam se da li su udruge zatvorile porecke restorane u kojima tabaju turiste

DU
Deleted user
16:37 25.10.2016.

Čovjek ima ustavno pravo na rad,pozornica je njegovo radno mjesto,treba raditi i zarađivati i doma nositi novce ženi,pa se neće s njom svaditi a niti dobiti štapom po leđima.Koliko ja znam i on i supruga su prijavljeni za nered u kući..a uostalom ako ga žena trpi i podržava neznam zašto bi mu trebalo zabraniti nastup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije