Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarka

Pjevačica Ivana Kovač spasila tri staforda i traži im dom

29.07.2014., Â?ibenik - Pjevacica Ivana Kovac pronasla je na sibenskom mostu 3 psa, privremeno ih je smjestila u azil, te im pokusava pronaci novog vlasnika.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.07.2014.
u 17:50

– Ovo je 'no kill' sklonište, odnosno ovdje pse ne eutanaziraju i kapacitet im je popunjen. Zato molim sve koji mogu stafordima koje sam pronašla, ali i drugim psima iz skloništa, pružiti dom neka se jave u azil – apelira pjevačica.

Vozeći se autocestom prema moru, nedaleko od Tribunja pjevačica Ivana Kovač zatekla je prizor koji je nije mogao ostaviti ravnodušnom. Tri psa pasmine staford izbezumljeno su trčala za automobilima.

– Bili su izgubljeni, slijedili su automobile iz oba smjera. Ne znam ni sama kako, ali uspjela sam sva tri nekako namamiti da prate moj automobil. Dovela sam ih do jedne makadamske ceste i sklonila. Pozvala sam prijateljicu da mi donese hranu i vodu za njih jer su bili silno iscrpljeni. Samo to popodne popili su 11 litara vode – prepričava nam Ivana akciju spašavanja triju lijepih staforda. Kada ih je dobro nahranila, odvela ih je u šibenski azil za pse As-eko, gdje su ih veterinari pregledali i gdje se još uvijek brinu o njima.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

– Ovo je 'no kill' sklonište, odnosno ovdje pse ne eutanaziraju i kapacitet im je popunjen. Zato molim sve koji mogu stafordima koje sam pronašla, ali i drugim psima iz skloništa, pružiti dom neka se jave u azil – apelira pjevačica. Broj telefona As-eko skloništa je 022 335 431 ili 091 226 3196 i ljubazni volonteri će vam dati sve informacije koje vas zanimaju. Ivana se nada da će stafordi pronaći obitelj koja će se za njih brinuti bolje od prijašnjih vlasnika. – Ne želim samo da dođu u ruke nekoga tko će ih koristiti za borbe – poručuje.

>> Ivana Kovač: Tata Mišo mojem novom albumu dao 
je ocjenu odličan

Ključne riječi

Komentara 11

AR
ArsenT
19:20 30.07.2014.

Lijepo je spasiti životinju, ali molim vas, nikako članak nemojte označavati kao "HUMANITARKA"

Avatar butcher
butcher
21:36 30.07.2014.

Svaka cast, ima jos dobrih ljudi na ovom svijetu ))))

MY
MyNameIsModesty
05:58 31.07.2014.

Koji idiotizam. Doticna porucuje: "Ne želim samo da dođu u ruke nekoga tko će ih koristiti za borbe." Na zalost sanse su vrlo velike da ce psi upravo zavrsiti za borbe jer As Eko ima abizmalan rekord sto se tice udomljavanja zbog toga sto se ne trudi previse oglasavati, jer se udomitelji ne provjeravaju, jer je opcenito evidencija udomljavanja losa i nedostupna. Za sve one, koji nisu iz juznih krajeva, AsEko nije azil, nego biznis, koji naplacuje zbrinjavanje zivotinja Sibeniku, Splitu i okolici. Tu nema nikakvih volontera, kao sto je navedeno u clanku. Dapace, volonterima je zabranjen pristup. Nacin na koji se oni deklariraju kao "no kill" je taj da se psi odvode u Njemacku kanalima o kojima je javnosti informacija nedostupna jer je oni ne zele dati. Sam direktor As Eka je izjavio u novinama prije nekoliko godina da ni sam ne zna tocno gdje psi idu i da je moguce da neki zavrse u losim uvjetima, ali da to nije njegov problem, nego problem hrvatske i njemacke veterinarske inspekcije. Tako da je jadnim psima mozda bolje bilo da su ostali na ulici. Mozda bi ih ugledao netko tko pozna situaciju i kome je zaista stalo da im pomogne, umjesto ove, koja izgleda jedino sto zna je malo samopromocije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije