Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Kraljić

Pjesmu plaćam ja, a HDS ubija glazbu – univerzalni jezik i zajedništvo. Nemojte nam raditi štetu!

nina kraljić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
15.03.2016.
u 10:04

Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričati o domoljublju na ovakav način, kaže Nina Kraljić

Pjevačica Nina Kraljić osvrnula se na kritike udruge Hrvatskog društva skladatelja koji su kritizirali što su pjesmu Lihgthouse, kojom će Nina Kraljić predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, pisali strani, a ne domaći skladatelji.

Kraljić kaže kako ona sama plaća tu pjesmu pa argument HDS-a, po njezinu mišljenju, ne stoji.

– Ja od toga zarade nemam i, što se mene tiče, bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje s time – pita Nina Kraljić.

– Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo. Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem s uspjehom i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram.

Sramota me i pričati o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom. Sramota me nakon milijun pregleda uopće ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I, molim vas, nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama!

 

 

>>  HDS razočaran što će se Hrvatska na Eurosongu natjecati pjesmom stranih autora

Komentara 31

Avatar Cinco
Cinco
10:50 15.03.2016.

Naprijed Nina! Naprijed Hrvatska! Ne obaziri se na ove kretene koji su slali neke Afrike paprike, štikle i slična primitivna smeća!

DJ
dj5
10:57 15.03.2016.

Ne daj se Nina!

DU
Deleted user
11:11 15.03.2016.

Nina samo naprijed. Ti si jedna od rijetkih mladih hrvatskih glazbenika koja je izmigoljila ovim ZAMPovcima, HUZIPovcima, skaldateljima i sličnima koji su uništili Hrvatsku glazbenu scenu svojim monoplima koje im osiguravaju njihove "krovne organizacije". Njihovom inertnošću i suzbijanjem uspjeha mladih glazbenika oni su širom otvorili vrata nekakvim Cecama, Darama Bubamarama, i sličnima. Cementirali su našu glazbu na 80-te i 90-te. Nitko ne spominje našu glazbenu scenu 2000-tih jer su ju ovi monopolima onemogućili. Naravno, čast pojedincima koji su na žalost izuzetak. Ja sam starija generacija i sklon sam glazbi 80-tih i 90-tih, ali mislim da je sramota da glazbeni "magovi" uništavaju mlade glazbenike. Zato, dajmo Nini i mladim glazbenicima punu podršku i neka glazbu usmjeravaju i stvaraju onako kako im je drago, zaštitimo ih starih prdonja koji žive na staroj slavi ili još bolje rečeno staru slavu održavaju a umjetan načim monopolima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije