Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački festival 2016.

Pjesme Zagrebačkog festivala osvajaju vrhove top lista!

CD Zagrebački festival 2016.
Foto: PR FOTO
26.02.2016.
u 12:50

Ovogodišnji, 63. Zagrebački festival aktualan je i dalje, gotovo mjesec dana nakon održavanja – u 6. tjednu emitiranja tri pjesme s festivala zauzele su prva tri mjesta HR TOP 40 domaće liste singlova, a kompilacija 62. Zagrebačkog festivala osvojila je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin!

Silente, Pavel, Pravila Igre, Antonela Doko, Damir Kedžo i Giuliano zauzeli su gornju polovicu službene HR TOP 40 liste domaćih singlova, a na listi se nalaze i uspješni singlovi Mile Elegović, Marka Tolje, Letećeg Odreda i Harija Rončevića.

„Veseli me što pored pjesme pobjednice koja je već ušla u srca ljudi svojom jedinstvenom porukom i neponovljivom izvedbom Marijana Bana, na nacionalnoj top ljestvici prva tri mjesta zauzimaju pjesme sa Zagrebačkog festivala. To su pjesme mladih i relativno novih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni čime je ostvarena namjera direkcije festivala da takvim pjevačima, bendovima i autorima pruži priliku dokazati se na velikoj sceni, u profesionalnim uvjetima i uz bok starijih kolega“, izjavio je Ante Pecotić, umjetnički direktor Festivala.

Novost je i nominacija festivalske kompilacije prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala za glazbenu nagradu Porin gdje će se za priznanje najboljeg albuma s raznim izvođačima boriti u prijateljskoj konkurenciji Karlovačko RockOff festivala i Festivala dalmatinske šansone Šibenik.

Uživajte u pjesmama Zagrebačkog festivala tijekom cijele godine, ne propustite CD sa pjesama koji je u prodaji.

Foto: PR FOTO

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije