Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24. TRADICIONALNA VEČER

Oliver Dragojević na Hrvatskom balu u Beču

Oliver Dragojević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.02.2015.
u 12:01

- Ova naša kulturna manifestacija je postala tradicija i simbol okupljanja bečkih i ostalih Hrvata i njihovih gostiju u Beču, i iznimno je značajna za hrvatsku zajednicu u Austriji, rekao je za Večernji list predsjednik AHZ-a, Piplica

Hrvatski bal, kojeg po 24. put organizira Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču, na čelu s predsjednikom Miroslavom Piplicom, održat će se u petak, 13. veljače, u bečkom hotelu Arcotel Wimberger.

Glavna zvijezda večeri je legendarni prvak hrvatske estradne scene Oliver Dragojević sa svojim pratećim sastavom. Na balu će nastupiti i tamburaški sastav „Behar“ iz Slavonskog Broda, Ženska klapa „Luna“ iz Zadra, te KUD-ovi „Raščica“ i „Naši običaji“ iz Beča. Ovaj već tradicionalni bal bečkih i ostalih austrijskih Hrvata, okuplja austrijske i hrvatske uglednike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života te njihove goste iz Hrvatske, BiH i prijatelje Austrijance.

- Ova naša kulturna manifestacija je postala tradicija i simbol okupljanja bečkih i ostalih Hrvata i njihovih gostiju u Beču, i iznimno je značajna za hrvatsku zajednicu u Austriji, rekao je za Večernji list predsjednik AHZ-a, Piplica, dodavši kako će bal okupiti oko 700 posjetitelja.

Od preko 400 balova koliko se svake godine održi u Beču, dva su hrvatska: Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata koji je ove godine održan 17. siječnja, po 68 put i Hrvatski bal Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča, koji se 13. veljače održava po 24. put.

>> Sezona balova bečkom gospodarstvu već donijela 128 milijuna eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije