Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miss universe

O vezi sa slavnim violončelistom: Uz Hausera me veže jaka obostrana simpatija

17.11.2014., Zagreb - Miss Universe Ivana Misura. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/11
24.11.2014.
u 09:30

Lijepa Zagrepčanka spremna je za svjetski izbor koji se održava u Miamiju, a žiri će osvojiti intelektom

Da je prije samo šest mjeseci lijepu Zagrepčanku Ivanu Mišuru netko pitao kako se osjeća kao misica, nasmijala bi mu se u brk i pitala o čemu govori. Naime, do posljednjeg trenutka nije ni pomišljala na avanturu prijave na izbor ljepote Miss Universe Hrvatske, nego je bila posvećena studiju. Prijavila se iz šale na nagovor prijateljice i život joj se okrenuo za 180 stupnjeva. Pobijedila je i ponijela naslov.

Trese je pozitivna trema

– Kada sam odlazila od kuće na izbor, čak me ni mama nije shvaćala ozbiljno i rekla mi je: "Iva moja, nemoj biti razočarana ako ne uđeš u prvih deset". Pobjeda ju je oborila s nogu, a posebno ju je razveselila glavna nagrada od 20.000 eura za studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta – objašnjava simpatična 24-godišnjakinja kojoj smo nakratko prekinuli užurbani ritam svakodnevnih priprema za odlazak na svjetski izbor Miss Universe, koji se 25. siječnja održava u Miamiju.

– Posljednjih šest mjeseci proletjelo je dok kažeš keks. Vrijeme sve brže ide i već odbrojavam dane do 5. siječnja kada ću otputovati u Ameriku. Što se tiče treme uoči samog događaja, kao horoskopska lavica ne bih je trebala imati. Volim razgovore i nastupe uživo jer što kažem, to i mislim. Lakše se snalazim tako nego u pisanoj formi, ali... prije neki dan gledala sam lanjski izbor i obuzela me pozitivna trema – iskrena je Ivana pa dodaje: – S obzirom na to da ću u Miamiju prije finalne večeri boraviti 20 dana, mislim da će se trema topiti s vremenom, kako se budem prilagođavala podneblju i situaciji. Proučila sam konkurenciju, mislim da ću, čim dođem i vidim ih, prepoznati gotovo sve djevojke, a osobno mi se najviše sviđaju Ruskinja i Kolumbijka.

Domaći izbor bio joj je prvi izlazak na pistu, ali na njoj se fenomenalno snalazi. Odlično govori engleski jezik, a pasivno i španjolski, francuski te talijanski. Na trećoj je godini Ekonomskog fakulteta i prati svjetske trendove pa nema bojazni da ćemo na izboru, nakon što joj žiri postavi pitanja, od nje čuti odgovore poput onog bivše Miss Universe Venezuele koja je rekla da joj se u Guantanamu toliko svidjelo da bi tamo najradije i ostala. Dakle, u zloglasnom zatvoru. Čudnih je odgovora u dosadašnjim izborima ljepote bilo i te kako puno, a o njima Ivana kaže:

– Ne želim nikoga vrijeđati, ali to nije nepripremljenost, nego nedostatak inteligencije.

Osobno bi voljela da je žiri navede da ih zabavi činjenicama o Hrvatskoj. U tom bih im slučaju rekla:

– Da je naša valuta dobila ime po divljoj životinji, da iza Španjolske imamo najviše baštine zaštićene UNESCO-om, da imamo najmanji grad na svijetu Hum...

Na upit da nam kao ekonomska stručnjakinja da odgovor za izlazak Hrvatske iz krize, Ivana je odgovorila:

– Ekonomija, politika i sudstvo trebaju radikalne promjene u ljudstvu. To je, čini mi se, u Hrvatskoj teško ostvariti jer su pri zapošljavanju u bilo kojem sektoru presudne veze, koliko god mi to ne htjeli priznati. Dakle, moramo promijeniti navike, početi koristiti prirodne potencijale, proizvoditi i izvoziti... Trebaju nam drakonske mjere.

Na pitanje što joj je važno kad je riječ o muškarcu koji je može osvojiti, otkriva:

Duhovitost mi je na prvom mjestu, važno je i da smo na istoj valnoj duljini, da je društven, da voli glazbu jer i ja sam završila klavir...

A na pitanje opisuje li to ona svjetski poznatog violončelista Stjepana Hausera s kojim je, čuli smo, u vezi, postaje stidljiva. To ne negira, nego stidljivo kaže:

Ekonomska stručnjakinja

– Recimo da ne bih o tome, ali Stjepana i mene veže obostrana jaka simpatija.

Njezinu su ljepotu zapazili i inozemni producenti pa je ljetos, kada se u Hrvatskoj snimala hit-serija "Igra prijestolja", i ona dobila manju ulogu. Glumila je lijepu ropkinju i toliko se oduševila atmosferom na setu te autentičnošću kostima da je doista, kaže, sama sebe uvjerila da je ropkinja.

Odgojena je u vjerskom duhu o čemu govori:

– Vjerujem u Boga i svaku se večer prije spavanja pomolim. To je dio mojeg odgoja i ta me vjera drži. Kada vidim svoju baku kako se moli, svaki put kad putujem imam dojam da nas vjera sve još čvršće povezuje.

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
11:58 24.11.2014.

da mi znati u kojoj sobici će ih osvajati intelektom ?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
16:20 24.11.2014.

Vrhunski komad.

Avatar comandante
comandante
10:37 24.11.2014.

fotke sa bazena su komedija, tko li je to slikao??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije