Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova hrvatska glazbena nada

Nova Lucina melankolija u boji pjesme 'Sama ostajem'…

Luce
Foto: Luka Nižetić
22.10.2014.
u 15:04

Posljednjih nekoliko mjeseci domaća glazbena scena šuška o novoj, mladoj nadi, Luce.

Nakon što je krajem svibnja objavila svoj prvi službeni singl „Možda mi“, ovu šarmantnu kantautoricu ne prestaju obasipati komplimenti sa svih strana i u svim oblicima. Osim što nevjerojatnom lakoćom osvaja brojnu publiku, Luce je već u samom startu dobila priznanje mnogih glazbenih stručnjaka, a poziv da svojim nastupom bude dio ovogodišnjih Runjićevih večeri samo je jedan od dokaza u nizu…

Nakon što je svojim prvim singlom „Možda mi“ samo na stranicama Youtubea privukla 60 000 pogleda, Luce nam spremno donosi svoj novi singl.

Prekrasna melodija pjesme „Sama ostajem“ paralelno dobiva i svoj videospot vrlo jednostavnog, ali originalnog sadržaja.

U stvaranju glazbe i teksta Luci pomaže glazbenik Vinko Ergotić, dok se za aranžman nove Lucine pjesme pobrinuo Zvonimir Dusper Dus. Pjesmu je kroz zanimljive slike u video spot pretočio redatelj Jakša Jukica.

Za novu pjesmu Luce ističe: 'Ova melankolična i molska pjesma nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem s kojim zajednički potpisujem glazbu i tekst. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikada vratiti.'

Luce se našla i na listi hrvatskih glazbenika koje morate čuti, a mnogi je prozivaju novom hrvatskom glazbenom nadom. Iza nje je i prvi nastup na Runjićevim večerima, te zapažen akustični polusatni koncert u Malom pogonu Tvornice održanom u sklopu promocije novog albuma Sare Renar.

Sljedeći nastup na kojem imate priliku uživo čuti kantautoricu čije vrijeme tek dolazi bit će 07.11. u Vintage baru, gdje Luce nastupa kao gost grupe Meritas.

Pjesma „Možda mi“, koja je ujedno početak Lucine glazbene afirmacije, u kratkom je roku osvojila velik broj slušatelja priskrbivši joj mnoge pozitivne komentare i od strane struke:

'Prekrasan glas djevojke pred vratima uspjeha...Decentno, fino i uhu ugodno. ( D.J./Rolling Stone Hrvatska)'

'Bojom i čistoćom glasa zadivila je mnoge. Iako snažan alt, s lakoćom dotiče visine, a krasi ju fina vokalna „masnoća“ i topao, pa gotovo country, prizvuk. ' (Sound Report)

'Ponudila je glazbeno štivo koje smo nalazili kod Arsena, Cohen ili Van Morrisona!...A to je, moramo se složit, dobar trag, dobro uporište i dobro polazište.' (HR Split)

'Vjerojatno biste na prvu preokrenuli očima kad čujete da je usporeðuju s multitalentiranom Adele, ali, vjerovali ili ne, imaju jako dobre razloge i, jednostavno, morate se i sami uvjeriti u to.' (Glas Slavonije).

Luce i sva događanja vezana uz nju pratite na službenoj Facebook stranici. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije