Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uloga u predstavi

Nives Celzijus: Željela sam biti glumica, ali bila sam presramežljiva

Nives Celzijus
Foto: Instagram
1/5
04.12.2016.
u 14:29

Nives je kao dijete pohađala glumačke radionice u Zagrebačkom kazalištu mladih, da bi tek danas ulogom u predstavi "Vitez slavonske ravni" ispunila svoj glumački san

- Kao mala, bila sam jako povučeno, sramežljivo dijete. Toliko sramežljiva da sam se, u posjetu tetki, sramila tražiti čašu vode... Jednom prilikom pitali su me što ću biti kad odrastem. Zacrvenjenih obraza promrmljala sam si u bradu: “Glumica”. Naravno, svi su se grohotom nasmijali. I eto me sada, ni manje ni više nego u HNK. Hvala intendantu Božidaru Šnajderu i redatelju Draženu Ferenčini na ostvarenju dječjeg sna - pohvalila se prije nekoliko dana na Facebooku Nives Celzijus.

Poziv koji se ne odbija

Na poziv redatelja Dražena Ferenčine i intendanta osječkog HNK Božidara Šnajdera, pjevačica i spisateljica u petak će na daskama osječkog Hrvatskog narodnog kazališta nastupiti u predstavi “Vitez slavonske ravni”, nastaloj prema istoimenom romanu Marije Jurić Zagorke. 
- Bilo je nemoguće odbiti ovako laskav poziv. Kao djevojčica završila sam tečaj glume u Zagrebačkom kazalištu mladih, no ni na kraj pameti nije mi bilo da ću jednog dana završiti na daskama HNK. Cijela ekipa predstave jako je ljubazna i prijateljski nastrojena, mislim da ćemo se sjajno družiti i uspješno surađivati. Ovu ulogu doživljavam kao novi izazov u karijeri i sigurna sam da ću štošta naučiti - otkrila je Nives, koja se privremeno, zbog proba, preselila u Osijek.

Nives će u predstavi igrati pjevačicu koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast dolaska visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević svom važnom gostu želi ukazati čast angažiravši upravo nju - najbolju i najljepšu.

- Prema scenariju trebala nam je najljepša i najatraktivnija pjevačica koja postoji na sceni. Zato mi je odmah Nives pala na pamet. Nisam ni trenutka razmišljao o nekom drugom. Svi znamo koliko nam dobroga Nives može donijeti u predstavi i da nitko na nju ne može ostati imun. Uvjereni smo da će njezin angažman publika oduševljeno prihvatiti - rekao je redatelj Ferenčina, istaknuvši da je Nives na probama sve iznenadila profesionalnošću.

Riječi hvale na račun nove suradnice, koja mu je nedavno bila i pratnja na dodjeli Nagrade hrvatskoga glumišta, niže i intendant Božidar Šnajder.

On za Nives govori da je izuzetno pozitivna i inteligentna osoba te da su njezin dobar izgled i inteligencija odličan spoj.

Kako će se Nives snaći u ovoj novoj ulozi, kojom je već uspjela razljutiti neke kazalištarce, vidjet ćemo u petak, kada će pozornicu dijeliti s glumcima Jasnom Odorčić, Vladimirom Tintorom, Draškom Zidarom, Aleksandrom Bogdanovićem, Sandrom Lončarić Tankosić, Duškom Modrinićem i drugim poznatim glumcima.

Hoće li uspješno odigrati svoju rolu i nadvladati tremu, doznat će se na jednoj od najposjećenijih osječkih premijera u povijesti, koja je nedvojbeno podignula najveću medijsku prašinu.

Komentara 10

AN
ANTIFA
14:39 04.12.2016.

vrijeme je laganu deinstalaciju aplikacije Večernji

DU
Deleted user
20:07 04.12.2016.

"...Nives Celzijus:... , ali bila sam presramežljiva ..."___HA HA HA...

IL
ilijan
18:02 04.12.2016.

Ma znam kad sam te upoznao pitao sam te jesi ti časna sestra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije