Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLA ISTINA 2

Nives Celzijus mogla bi postati naša Kim Kardashian

Nives Celzijus
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
21.07.2014.
u 12:42

Nives Celzijus treba čestitati na hrabrosti da u intimu pusti javnost

Nives Celzijus predstavila je krajem prošlog tjedna svoju novu knjigu “Gola istina 2”, svojevrsni nastavak istoimene uspješnice koja se prodala u 150 tisuća primjeraka i autorici priskrbila Kiklopa.

Nagradu za hit godine dobila je, doduše, nakon sudske trakavice, ali zasluženo. No, za razliku od “Gole istine”, nova je knjiga autobiografska.

U njoj Nives progovara o svojem životu, usponima, padovima, suprugu (uskoro bivšem), djeci... ali i svojim strahovima, unutarnjim borbama. Knjiga je to koja nije pisana ni visokim ni kićenim jezikom. Moglo bi joj se, u literarnom smislu, prigovoriti čak da je i prejednostavna i mrvicu nepovezana.

“Gola istina 2” svojevrsni je dnevnik u kojem su svi likovi prikazani onako kako ih autorica doživljava, ali ih pritom ne osuđuje. Njihove postupke prikazuje kroz svoja osjećanja, odnosno s obzirom na to kako su utjecala na nju.

Puštajući ovu knjigu u javnost, Nives će ponovno naići na podijeljene kritike. Nju ljudi ili vole i ne vole, a o njoj baš svatko ima mišljenje i nešto za reći. Neko će joj se tako diviti na hrabrosti što je svoju intimu, bez lažnog uljepšavanja, pustila “u svijet”, drugi će je zbog toga osuđivati, ali nitko neće ostati ravnodušan. Upravo zato i čitamo knjige, zar ne?

U ovoj knjizi ipak nije sve ogoljeno. Jest da je riječ o knjizi s ključem u kojem autorica jasno ocrtava neke od poznatih ličnosti, međutim pritom vrlo vješto izbjegava direktno uprijeti prstom u njih. I dok vrlo otvoreno progovara o svojem braku s Dinom Drpićem, koji se u knjizi zove Danko, ljubavnika je opisala tako da potakne nagađanja. On (kako se zove lik u knjizi) može biti bilo tko iz nogometnog svijeta, iako će se onim upućenijima lista svesti na dva slova...

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Oplela je hrabro Nives i po premijeru. Iako ne navodi o kome je riječ, jasno je i vrapcima na grani da na njezin šarm imun nije ostao ni sam Ivo Sanader. Evo mu sad i novog štiva da krati vrijeme iza rešetaka...

Osvrnula se autorica i na to kako je javnost percipira: kao glupu starletu željnu seksa sada i uvijek. Tvrdi da joj takva slika ne smeta, vjerojatno jer je obrnuto proporcionalna onome što ona jest, ali krive Drine ionako se ne isplati ispravljati. Nesumnjivo će “Gola istina 2” podizati puno prašine, kako u medijima tako i u kuloarima, i sljedećih tjedana svima će biti puna usta Nives čije djelo, u literarnom smislu, nije ništa kvalitetnije od ljubića koji čitamo na plaži.

No, zbog autentičnosti dobiva na težini. Ta je knjiga samo još jedan dokaz o transformaciji žene, prikaz uspona i padova s jako malo glamura i puno više loših izdanja. Nives treba čestitati na hrabrosti što je svoje najintimnije trenutke, uključujući one s djecom, podijelila s javnošću, izlažući se pritom brojnim rizicima. Osim toga, velika je istina da bi Nives da živi u nekoj drugoj zemlji bila iznimno bogata žena. Pa, pogledajte samo Kim Kardashian i njezin bankovni račun.

A Nives je naša Kim.

>>Nives Celzijus opisala svoju transkripciju sa Sanaderom u novoj knjizi

>>Nives Celzijus: Gola istina postaje kazališna predstava!

Komentara 11

ĆA
ćaćaća
23:51 21.07.2014.

ma jel to ona koja je nedavno izjavila..ipak sam ja srpkinja...

RJ
ribolovac Jura
20:47 21.07.2014.

Dokle može dosezati ljudski idiotizam. Svijet mora nestati da bi ponovno bilo sve OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AR
arjavas
19:12 21.07.2014.

besplatna reklama pod formom kritike . Da nemaju u ovome prste i izdavači ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije