Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnost u genima

Nina Šerbedžija: Tata mi je najbolji partner na sceni i prijatelj u životu

18.07.2014., Pula - Glumac Rade Serbedzija s najmladjom kcerkom Ninom.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
21.07.2014.
u 16:39

Kći Rade Šerbedžije govori o režiji, sestrama i odrastanju s filmskom legendom i koliko joj nedostaje obitelj u Americi gdje trenutno studira filmsku režiju.

Ljeto bez Brijuna Nini Šerbedžiji je nezamislivo otkako su prije 14 godina njeni roditelji Lenka Udovički i Rade Šerbedžija tamo pokrenuli kazalište Ulysses. Kao klinka se tamo divila pripremama za "Kralja Leara" i molila roditelje da joj daju ulogu u toj predstavi.

Uloga smišljena za nju

– I tako su ulogu vodiča smislili samo za mene! Glumila sam je dok nisam prerasla kostim i dovoljno odrasla da dobijem ulogu dvorske dame. Prije tri godine uskočila sam u ulogu Cordelije. Dok sam bila mala, nju je igrala moja starija sestra Lucija. Bila sam opčinjena njenom glumom tako da je biti Cordelia ispunjenje dječjeg sna – prisjeća se Nina debija na Ulysses pozornici i otkriva da se ovo ljeto još jedan član obitelji pridružio ansamblu.

– Lucijin šestogodišnji sin Sergej dobio je ulogu mornara – kaže Nina, koja je prije četiri godine u Philadelphiji upisala studij opće kulture s namjerom da ne studira ništa vezano za glumu. No, nakon dvije godine promijenila je mišljenje. – Svašta sam u te dvije godine učila na fakultetu od političkih znanosti do toga kako se rade automobili, ali bilo je neizbježno da se bavim umjetnošću i izabrala sam filmsku režiju – priznaje 22-godišnjakinja. Kad je upisala studij, njeni su se roditelji s mlađim kćerima Vanjom (19) i Milicom (17) iz Los Angelesa preselili natrag u Rijeku, što je Nina teško podnijela.

– Bila sam ljubomorna što će mi sestre ići u srednju školu u Hrvatskoj, što žive uz more i jedu ribu dok sam ja na hrani iz McDonald'sa – smije se i otkriva da je zbog nostalgije pauzirala jedan semestar i vratila se kući.

Milica divno pjeva i piše

– Svaku sam se večer tada s Radom šetala Rijekom, vodili smo duge razgovore. Roditelji su mi i najvažniji prijatelji u životu – kaže. O mlađim sestrama priča s ljubavlju: – Vanja je u Beču upisala psihologiju, a Milica nije odabrala poziv, ali divno pjeva i piše pjesme. Nina je glumila i u dva filma, "Welcome" i "Cry of the butterfly" u kojem joj je partner bio tata.

– Ne mogu zamisliti boljeg partnera na sceni od tate – kaže i priznaje da je on uopće ne štedi konstruktivnih kritika. – Ali i ja sam samokritična pa kad me Rade i uvjerava da je nešto bilo dobro, ja mu kažem da laže – kaže.

Ključne riječi

Komentara 4

ĆA
ćaćaća
23:59 21.07.2014.

a to su ovi što se brčkaju po brijunima na naš račun a kao ugroženi su u hrvatskoj...

ĐI
đuro_iz_komiteta
21:18 21.07.2014.

Povera i brižna Nina, tako mlada a već ima udbaški pogled.

ST
strsica
09:46 23.07.2014.

Blago njima...milijuna koliko hoces i zive gdje i kako hoce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije