Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadili smo...

Nova članica grupe Markiz: 'Bez podrške roditelja bilo bi teško baviti se ovim poslom'

nikolina fistrić
Foto: Promo foto National Geographic
1/4
18.04.2015.
u 15:34

Odrasla sam na bandovima poput Led Zeppelina, Deep Purplea, Van Halena i Queena i moji uzori uglavnom obuhvaćaju staru rock školu, naglašava Nikolina.

Rock'n'roll bend Markiz ovih dana predstavio je svoju novu članicu Nikolinu Fistrić. Mlada pjevačica otkrila nam je tko je prvi uočio njen glazbeni talent, kako se nosi sa kritikama, ali i kako usklađuje glazbenu karijeru s poslom učiteljice u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi.

Pjevanjem ste se počeli baviti još u najranijoj dobi u zboru Klinci s Ribnjaka. Kako se rodila ljubav prema glazbi?

Oduvijek smo se doma šalili da sam prvo propjevala, a tek kasnije progovorila. Otac je također glazbenik i rano je uočio moj talent, tako da je glazba bila sveprisutna i sastavni dio odrastanja. Ljubav prema pjevanju došla je sama po sebi, postala dio mene i ostala, nisam je morala tražiti. 

Je li to bila isključivo vaša želja ili su vas roditelji 'bacili' u to?

Roditelji nisu nikada ništa forsirali, ali su uvijek bili bezuvjetna podrška i pokretačka snaga bez koje bi bilo teško baviti se ovim poslom gdje ima i uspona i padova. 

Kada ste se odlučili profesionalno baviti glazbom?

Ne mogu reći da je to bila odluka, više je došlo spontano. Prvi ozbiljniji angažmani po klubovima počeli su prije desetak godina, a nastavili su se pjevanjem pratećih vokala koncertno ali i studijski raznim izvođačima na našoj sceni. 

Kako rad u struci usklađujete s glazbenom karijerom?

Posao kojim se bavim dozvoljava veliku kreativnost te često glazbu uklapam u rad s djecom. Vježbam svoje organizacijske sposobnosti svaki dan manevrirajući između posla i obaveza koje donosi glazba i mislim da se uspješno snalazim.

U ovom poslu često ste izloženi kritikama, kako pozitivnim tako i onim negativnim. Znate li se nositi s njima?

Uspješno se nosim s kritikama, a prihvaćam samo one koje su konstruktivne i iz kojih mogu nešto naučiti o sebi ili rasti kao izvođač. Na negativne komentare se ne obazirem previše. 

Tko su vam glazbeni uzori?

Odrasla sam na bandovima poput Led Zeppelina, Deep Purplea, Van Halena i Queena i moji uzori uglavnom obuhvaćaju staru rock školu.

Kako gledate na sve popularnije emisije kao što su The Voice i X Factor. Jeste li ikada razmišljali o prijavi na takav show?

Mislim da su takve emisije odlične za osvježenje glazbene scene, puno je mladih, talentiranih i uspješnih glazbenika i pjevača kojima je to izvrsna prilika za predstavljanje publici. Razmišljala jesam, jednom se čak i odvažila pokušati, ali ubrzo shvatila da je za mene zacrtan neki drugi glazbeni put za kojeg mi je drago da ide baš onako kako sam oduvijek i priželjkivala.

>>Poslušajte kako zvuči grupa Markiz s novom pjevačicom!

>>Pogledajte intiman spot grupe Markiz za singl "Ne budi se"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije